Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΤ/ΚΗ. ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΕΝΩΣΗ Ν/Α.

Γλυφάδα 11/12/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Την 10/12/2015 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α. η παρουσίαση του σχεδίου για την αναδιάρθρωση στη Νοτ/κή Αττική από τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο, τον Επιτελάρχη Αντιστράτηγο κ. ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ Εμμανουήλ, τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνο και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη παρουσία του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχο κ. ΒΑΛΑΤΣΟ Βλάσιο, του Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής Ταξίαρχο κ. ΚΟΚΚΙΝΗ Νικόλαο, Δημάρχων, Βουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων καθώς και της Ένωσής μας.

       Ο Πρόεδρος της Ένωσης και Οργανωτικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος τόνισε ότι η αναδιάρθρωση ίσως είναι η μόνη λύση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή με το δεδομένο του μέχρι πρότινος παγώματος των προσλήψεων λόγω των μνημονίων και της έλλειψης Αστυνομικού Προσωπικού, προκειμένου να εξοικονομηθεί αστυνομική δύναμη έτσι ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των Αστυνομικών, με γνώμονα πάντα την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση των περιοχών των γεωγραφικών ορίων της Νοτ/κής Αττικής. Φυσικά όμως όπως  επισήμανε θα πρέπει να δοθεί  μεγάλη βαρύτητα στα  σημεία που θα επιλεγούν για να  λειτουργήσουν  τα  καινούρια συνενωμένα αστυνομικά τμήματα.  Επισήμανε επίσης τις ιδιαιτερότητες της Δ/νσης λόγω του μεγάλου αριθμού των στόχων, την φύλαξη των οποίων πρέπει επιτέλους να αναλάβει  η  Δ/νση Επισήμων  καθώς και  τις αυξημένες  ανάγκες για αστυνομικό προσωπικό  που  δημιουργούνται   ειδικά  κατά  την  καλοκαιρινή  περίοδο.  Όσον αφορά την εξοικονόμηση  του προσωπικού,  ειδικότερα  από τις  σκοπιές  των τμημάτων,  επισήμανε  ότι  θα  πρέπει επιτέλους αυτός ο αναχρονιστικός ρόλος του αστυνομικού σκοπού  καταστήματος  να εκλείψει  και  αυτό θα  επιτευχθεί αν οι νέες υπηρεσίες μεταστεγαστούν σε  κτιριακές εγκαταστάσεις  με κλειστά κυρίως υπόγεια παρκινγκ, με κάμερες περιμετρικά των κτιρίων και ο αστυνομικός να εκτελεί καθήκοντα εσωτερικά αυτών ελέγχοντας τα μόνιτορ κατόπτευσης του κτιρίου, τους πολίτες που εισέρχονται και κατευθύνοντας τους στα αρμόδια γραφεία για την εξυπηρέτηση τους. Πρότεινε επίσης, την στέγαση των Υπηρεσιών ασφαλείας της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στο κτίριο της Βούλας έτσι ώστε να διατηρηθούν οι προϋποθέσεις της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης αυτών των περιοχών. 

        Ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ Σπυρίδων αναφέρθηκε στην ανάγκη επανεξέτασης του καθορισμού των στόχων καθώς και στην ελαχιστοποίηση του αστυνομικού προσωπικού που εντέλλεται στη φύλαξη αυτών, καθώς και στην αναγκαιότητα ελάττωσης των μέτρων τάξης στη συγκεκριμένη Δ/νση λόγω των μεγάλων αναγκών (στόχοι, μετρό, λατομεία, κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών Ελληνικού κτλ.) που προκύπτουν εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της περιοχής.

       Το Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης και Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος έθεσε τους προβληματισμούς του στο αν η αναδιάρθρωση θα συνοδεύεται από το απαραίτητο χρηματικό κονδύλι έτσι ώστε να υπάρξει πρόβλεψη για να δημιουργηθούν  κατάλληλες υποδομές που θα φιλοξενήσουν τις συγχωνευόμενες υπηρεσίες. Επίσης αναφέρθηκε στο θεσμό των πολυδύναμων τμημάτων που ενώ είχαν σχεδιαστεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις  στο τέλος απέτυχαν. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε να  μην καταλήξουν τα  ενοποιημένα  αστυνομικά τμήματα να αστυνομεύουν με την ίδια δύναμη τεράστιες αστυνομικές εκτάσεις.    

      O Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ΜΠΟΥΖΑΣ Ευάγγελος επισήμανε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από την συνένωση των τμημάτων Κερατέας και Λαυρίου λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων και ως παράδειγμα έφερε την διεκπεραίωση των δικογράφων. 

 

    Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Νοτ/κής Αττικής παρουσιάστηκε από τον Γ.Α.Δ.Α Υποστράτηγο κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη και σύμφωνα με αυτό: Συνενώνονται τα αστυνομικά τμήματα Ελληνικού-Αργυρούπολης, τα  τμήματα  Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Κερατέας-Λαυρίου, Αναβύσσου-Καλυβίων  και Α’ Γλυφάδας – Β’ Γλυφάδας. Δημιουργούνται Υποδιεύθυνση Τροχαίας Νοτ/κής Αττικής, Αστυνομικός Σταθμός Καλυβίων και ελέγχεται η δυνατότητα να δημιουργηθεί Αστυνομικός Σταθμός Κερατέας που θα στεγάζεται στο κτίριο της Τροχαίας Κερατέας και διατηρούνται ως έχουν τα αστυνομικά τμήματα Ηλιούπολης, Αλίμου, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, ο Αστυνομικός Σταθμός Σουνίου καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Κερατέας και καταργούνται οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πόρτο Ράφτη και Σαρωνίδας.

 

 

 

 

Για το Δ.Σ.

-Ο-                                             -Ο-

Πρόεδρος                            Γεν. Γραμματέας

 

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος     ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ Σπυρίδων

6978079503                                                     6977506464