Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τη πολιτική cookies & απορρήτου.

  • ΝΕΑ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Προειδοποίηση

Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML

Ένωση Ν/Α: Η Ένωση Ν/Α Αττικής συναντά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

0
0
0
s2smodern

Γλυφάδα, 03/08/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH

ΥΠΟΥΡΓΟΣ 03 08 2020

 

Την Παρασκευή 31/07/2020 και ώρα 17:00΄, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, για τα προβλήματα των Υπηρεσιών της Δ.Α.Ν/Α.Α., της Υ.Α.Ν/Α.Α., της Δ.Α.Α.Α., της Δ.Ε.Α.Δ. και των Τμημάτων Τροχαίας και Αλλοδαπών Νοτιοανατολικής Αττικής.

Μεταξύ άλλων, η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού των Υπηρεσιών, το οποίο αποτελεί βασικό παράγοντα για την αποτελεσματικότητα του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα Τμήματα Τάξης και Ασφάλειας είναι, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ στον Υπουργό κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, βασικός πυλώνας της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επιβαρύνονται πέρα από το έργο της βασικής αστυνόμευσης, με τις διεκπεραιώσεις όλων των ενεργειών και πάρεργων που η Ελληνική Αστυνομία έχει επιφορτιστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Μετά την τελευταία ενίσχυση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με προσωπικό, οι ανωτέρω Υπηρεσίες έχουν επιβαρυνθεί με πρόσθετο έργο εξαιτίας της αύξησης των προσαγωγών και των συλλήψεων.

Όσον αφορά τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης με εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο, μέσα από εκπαιδεύσεις, θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που δημιουργούνται σε αυτή τη νευραλγική Διεύθυνση, η οποία από τη μια αποτελεί τη βιτρίνα της Χώρας μας στο εξωτερικό και από την άλλη η αποτελεσματικότητα της είναι άμεσα συνυφασμένη με την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Είναι δεδομένο ότι, οι πρόσφυγες καθώς και οι οικονομικοί μετανάστες που έρχονται στη Χώρα μας, δεν έρχονται για να μείνουν αλλά για να μετακινηθούν σε άλλες Χώρες, ειδικά μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η αποτροπή ή όχι της μετακίνησής τους προς τις άλλες Χώρες, συνδέεται αυταπόδεικτα αντίστοιχα με την μείωση ή την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, καθώς πρέπει να γίνει σε όλους αντιληπτό ότι η Ελλάδα αποτελεί «πέρασμα» προς τα άλλα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης γι’ αυτού του είδους τη μετανάστευση.

Επίσης, από το Προεδρείο της Ένωσης τονίστηκε η αναγκαιότητα να στεγαστεί σε χώρο πλησίον του κέντρου της Αθήνας το επιχειρησιακό κομμάτι των Υπηρεσιών της Δ.Ε.Α.Δ. έτσι ώστε, να είναι άμεση και γρήγορη η παρέμβαση τους στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο στο κέντρο της Πρωτεύουσας.

Εκτός του ανωτέρω, για τη Δ.Ε.Α.Δ. ζητήθηκε η ενίσχυση της συγκεκριμένης Διεύθυνσης με αριθμό ατόμων, τόσων όσων χρειάζεται, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει άρτια στις ανάγκες της διοικητικής μέριμνας.

Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα των προβληματικών διατάξεων που απορρέουν από το Π.Δ 88/2019, το οποίο δεσμεύει τους νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες και Υπαστυνόμους Β’ να τοποθετούνται μόνο σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες, πράγμα που έχει προκαλέσει δυσχέρειες στην ενίσχυση κάποιων άλλων Υπηρεσιών.

Κατόπιν, συζητήθηκε το φαινόμενο της εγκληματικότητας που παρουσιάζεται στα νότια προάστια, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, καθώς και τα τελευταία εκτελεστικά χτυπήματα, που προφανώς σχετίζονται με τη βαριά εγκληματικότητα.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως το βαθμολόγιο, μισθολόγιο και επικινδύνου.

Ο κ. Υπουργός, αφού άκουσε προσεκτικά τα μέλη του Προεδρείου, έκανε εκτεταμένη αναφορά στη δίκυκλη αστυνόμευση και στην αποτελεσματικότητα που αντικατοπτρίζεται στη μείωση των δεικτών εγκληματικότητας και συμφώνησε για την ενίσχυση των Τμημάτων Τάξης και Ασφαλείας.

Όσον αφορά τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, επισήμανε πως θα έρθει εκ νέου σε επαφή με τις Υπηρεσίες διαχείρισης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος ενίσχυσης με προσωπικό που ένα μεγάλο κομμάτι της δαπάνης θα αναλάβει ο αερολιμένας, όπως ήδη είχε συμφωνηθεί κατά το παρελθόν.

Για τη Δ.Ε.Α.Δ. συμφώνησε στην αναγκαιότητα εξεύρεσης ενός χώρου στο κέντρο της Αθήνας, για την στέγαση του επιχειρησιακού μέρους των Υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτή. Επισήμανε ότι, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνάρτηση πάντα με το σεβασμό των δικαιωμάτων του πολίτη και τόνισε ότι, ήδη γίνονται σεμινάρια και εκπαιδεύσεις ειδικά για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής με σκοπό την καλύτερη αστυνόμευση, αλλά και το σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την αποτροπή τυχόν αυθαιρεσιών.

Για το Π.Δ. που αφορά τις τοποθετήσεις των νεοεξερχομένων από τις Αστυνομικές Σχολές συμφώνησε ότι είναι αναχρονιστικό και δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει.

Για το βαθμολόγιο, μας ενημέρωσε ότι σε σύντομο χρόνο θα κατατεθεί Π.Δ με συγκεκριμένες διορθώσεις. Εμείς φυσικά θεωρούμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει ανάγκη από ένα εντελώς καινούριο βαθμολόγιο, το οποίο θα σχετίζεται άμεσα με το μισθολόγιο, για αυτό έχουμε υποβάλει μαζί με άλλες Ενώσεις στον κύριο Υπουργό σχετική ολοκληρωμένη πρόταση.

Όσο αναφορά το επικινδύνου και το μισθολόγιο, ο κ. Υπουργός απάντησε ότι αυτά θα τα διαχειριστούν μελλοντικά.

Κλείνοντας, το Προεδρείο της Ένωσης ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη συνάντηση και αποχώρησε με την ελπίδα πως τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος, θα ληφθούν υπόψιν και θα επιλυθούν.

                                                                                 Για το Δ.Σ.
                                                           -Ο-                                                  -Ο-
                                                      Πρόεδρος                                 Γενικός Γραμματέας
                                          ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος              ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Νικόλαος

0
0
0
s2smodern

Προσφορές

Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο

Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο "Alpha Διάγνωση"

More details
Κέντρο Διατροφής Nutrition Solutions

Κέντρο Διατροφής Nutrition Solutions

More details
Όμιλος Τζούντο Αλίμου

Όμιλος Τζούντο Αλίμου "Southern Judo Academy"

More details
Watt + Volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

Watt + Volt πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας

More details
Χορευτικός Όμιλος Λυρίτες Ηλιούπολης

Χορευτικός Όμιλος Λυρίτες Ηλιούπολης

More details
Μedihall & ΑΤΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε

Μedihall & ΑΤΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε

More details
KOUROS Carpets Cleaning

KOUROS Carpets Cleaning

More details
Φανοποιϊα & Ανταλλακτικά ΝΤΕΛΙΚΟΣ

Φανοποιϊα & Ανταλλακτικά ΝΤΕΛΙΚΟΣ

More details
Ευρωκλινική Αθηνών Παίδων

Ευρωκλινική Αθηνών Παίδων

More details
Θεατρική παράσταση METHODIA

Θεατρική παράσταση METHODIA

More details
Μαθήματα YOGA

Μαθήματα YOGA "GYTHA YOGA SCHOOL"

More details
Υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας W + V

Υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας W + V

More details
Παπαθανασίου Οικονομολόγος Φοροτεχνικός

Παπαθανασίου Οικονομολόγος Φοροτεχνικός

More details
Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ

Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ

More details
Φίλτρα Νερού CAMELOT

Φίλτρα Νερού CAMELOT

More details
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε Ασφάλιση Αυτοκινήτου

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε Ασφάλιση Αυτοκινήτου

More details
Υπηρεσίες Αισθητικής MEDIASPIS

Υπηρεσίες Αισθητικής MEDIASPIS

More details
Ασφάλιση ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ασφάλιση ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ "Εθνική"

More details

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διεύθυνση:
Βορείου Ηπείρου 50, TK.16562, Γλυφάδα Αττικής
E-mail: eaynaa@yahoo.com
Τηλέφωνο: 210-9620840
Τηλεομοιοτυπία: 210-9692996

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

banner ellas  banner diavgeia  banner amberalert banner psichologiki ipostiriksi  banner gcc banner poasy