Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Ν/Α με το νέο Διευθυντή της Δ.Α.Ν/Α.Α.

Γλυφάδα, 09/05/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΑΝΑΑ 09 05 2022

Το Σάββατο 07/05/2022 και ώρα 12:00, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής επισκέφθηκε το νεοτοποθετηθέντα Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχο κ. Άγγελο ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ, με τον οποίον συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα των Υπηρεσιών που υπάγονται στην αρμοδιότητά του.

Αρχικά, αφού καλωσορίσαμε τον Ταξίαρχο και του ευχηθήκαμε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα, τέθηκε το μείζον θέμα της μεγάλης έλλειψης ανθρωπίνου δυναμικού. Συγκεκριμένα, ενώ η συνολική Οργανική Δύναμη που προβλέπεται για ολόκληρη τη Διεύθυνση ορίζεται στα επτακόσια σαράντα ένα (741) άτομα, εντούτοις, αποδεικνύεται ότι σχεδόν οι μισές θέσεις παραμένουν κενές, αφού οι Παρόντες ανέρχονται στους τετρακόσιους τρεις (403).

Απόρροια του παραπάνω γεγονότος, είναι τα «άδεια» από προσωπικό Τμήματα, με ορατό πλέον τον κίνδυνο για την εύρυθμη λειτουργία τους, την άρτια εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής.

Ως Ένωση Ν/Α, με επανειλημμένα έγγραφα, υπομνήματα, συναντήσεις και παρεμβάσεις μας προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, έχουμε ενημερώσει – καταγγείλει αυτήν την προβληματική κατάσταση που επικρατεί, θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους.

Όπως είναι γνωστόν τοις πάσι, ο χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού προστατεύεται από τις Διατάξεις του Π.Δ. 394/2001 και είναι αδιαπραγμάτευτος. Καμία υπηρεσιακή ανάγκη, έκτακτη ή τακτική, δεν αποτελεί δικαιολογία για παραβίαση των όσων ισχύουν. Κανένας Διοικητής, δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι ο Έλληνας Αστυνομικός είναι εργαζόμενος, ο οποίος εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα.

Αν παρά ταύτα υπάρχουν παρεκκλίσεις και συνάδελφος – μέλος της Ένωσής μας, θεωρεί ότι θίγεται εξαιτίας κάποιου ανώτερου, οποιοδήποτε δικαίωμα ή γίνεται δέκτης ανάρμοστης ή απαξιωτικής συμπεριφοράς, πέρα από το κατοχυρωμένο δικαίωμα της υποβολής παραπόνων, μπορεί να μας ενημερώσει είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e-mail.

Επιπροσθέτως, τονίσαμε το πρόβλημα των σταθερών φρουρούμενων στόχων (πολιτικοί, τηλεοπτικοί σταθμοί, ιδιωτικές εταιρείες, κ.λπ.), αναφέροντας ότι τα αποδεκατισμένα Αστυνομικά Τμήματα δεν «αντέχουν να σηκώσουν αυτό το βάρος», ειδικά στην κατάσταση την οποία βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τα υπόλοιπα των κανονικών αδειών του έτους 2021 να εκκρεμούν και τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές άδειες να πλησιάζουν.

Άλλωστε, δόγμα της Ένωσής μας αποτελεί το: «Αστυνομία για τον πολίτη, όχι για τους πολιτικούς».

Εκτός των ανωτέρω, συζητήθηκε εκτενώς η παγιωμένη εδώ και χρόνια κατάσταση της αποστολής Διαταγών, την τελευταία στιγμή προς τα Τμήματα, δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους. Για αυτό το λόγο, ζητήσαμε την παρέμβαση του Ταξιάρχου προκειμένου αυτό να εκλείψει.

Από την πλευρά του ο Ταξίαρχος, μας δήλωσε ότι είναι ενήμερος για τα ανωτέρω ζήτημα. Ειδικά, όσον αφορά τις Ημερήσιες Αναπαύσεις, μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη δώσει εντολές και οδηγίες στους Διοικητές των Τμημάτων, ώστε αυτές να δίδονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Επίσης, θα ζητήσει από κάθε Υπηρεσία να του γνωστοποιήσει τον αριθμό των Ημερησίων Αναπαύσεων που οφείλονται στο προσωπικό προκειμένου να αποδοθούν.

Αναμένουμε τις εξελίξεις και ευελπιστούμε ότι θα είναι προς το συμφέρον όλων Αστυνομικών της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σε κάθε περίπτωση, η Ένωσή μας δεν πρόκειται να αφήσει τα προβλήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής στην τύχη τους, είναι δίπλα σε όλους τους συναδέλφους και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να αυτά να επιλυθούν.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ