Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΚΑΙ Τ.Α ΛΑΥΡΙΟΥ

Γλυφάδα 13/07/2015             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση μας  έστειλε το κάτωθι έγγραφο στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ Εμμανουήλ σχετικά με έγγραφο-πρόταση εκλεγμένων αντιπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την μεταστέγαση του Α.Τ. και Τ.Α. Λαυρίου:

Θέμα: << Πρόταση για την μεταστέγαση του Α.Τ. και Τ.Α. Λαυρίου>>

     Σας διαβιβάζουμε έγγραφο – πρόταση, εκλεγμένων αντιπροσώπων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στην Π.Ο.ΑΣ.Υ, σύμφωνα με την οποία κρίνεται αναγκαία η μεταστέγαση του Α.Τ. και Τ.Α. Λαυρίου.

    Στα πλαίσια της μεταστέγασης των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., με το σχετικό έγγραφο προτείνεται ως λύση, το κτίριο που μέχρι πρότινος στέγαζε τα γραφεία της Δ.Ε.Η. Λαυρίου και το οποίο παραμένει αναξιοποίητο λόγω μεταφοράς  των γραφείων σε άλλο χώρο στο Κορωπί, να μεταστεγάσει τις ανωτέρω Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να δημιουργηθεί μία σύγχρονη και πρότυπη Υπηρεσία της.

     Το ανωτέρω κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ανήκει στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κρίνεται συμφέρουσα πρόταση και συγκεντρώνει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την μεταστέγαση των Υπηρεσιών Α.Τ. και Τ.Α. Λαυρίου.

     Θεωρούμε ότι η μεταστέγαση πολλών Υπηρεσιών είναι επιβεβλημένη για την εξοικονόμηση πόρων και τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών για την λειτουργία των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Για το Δ.Σ.

-Ο-                                                  -Ο-

Πρόεδρος                                Γεν. Γραμματέας   

 

        ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                      ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ Σπυρίδων                

                                                                                6978079503                                                      6977506464

 

 

AKOΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. ΣΤΗΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

 

ΛΑΥΡΙΟ 10-07-2015

 

ΘΕΜΑ: <<ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΚΑΙ Τ.Α. ΛΑΥΡΙΟΥ>>

Π Ρ Ο Σ: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, υπόψιν Προέδρου κ. ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗ Γεωργίου.

 

ΕΝΤΑΥΘΑ

   Τα τελευταία χρόνια, το μνημόνιο εκτός από τις σαρωτικές αλλαγές που έχει επιφέρει στον τρόπο ζωής μας, έχει προκαλέσει επίσης μεγάλες αλλαγές και στον εργασιακό τομέα (Δημόσιο-Ιδιωτικό).                                                                                                                                                                                                                          

Πολλές Δημόσιες Υπηρεσίες έχουν μεταστεγαστεί ή συγχωνευτεί ,  είτε λόγω ακαταλληλότητας των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων είτε προς εξοικονόμηση πόρων.Στα πλαίσια αυτών των αλλαγών, από την περιοχή της Λαυρεωτικής μεταφέρθηκαν στο Κορωπί η ΔΟΥ Λαυρίου και τα γραφεία της ΔΕΗ Λαυρίου, προκειμένου να συγχωνευθούν με τις εκεί αντίστοιχες Υπηρεσίες.                                                                                                                                                                                                        

Μετά από παλαιότερη  συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ν/Α Αττικής και εκλεγμένων αντιπροσώπων της στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. , με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής  κ. ΛΟΥΚΑ Δημήτριο , ο οποίος μας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν δημοτικά κτίρια στο Λαύριο για να παραχωρηθούν , καταθέτουμε  την εξής πρόταση  σχετικά με το κτίριο που μέχρι πρότινος στεγάζονταν τα γραφεία της ΔΕΗ Λαυρίου.                                                                                                                         Θεωρούμε ότι κάλλιστα μπορούν να μεταφερθούν εκεί το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρίου και να δημιουργηθεί μια σύγχρονη-πρότυπη Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Το κτίριο ανήκει στο Δημόσιο (σε αντίθεση με το οίκημα που μισθώνει η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή) και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , όπου  μπορεί με μια κοινή Υπουργική απόφαση να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ή να γίνει η εκμίσθωσή του έναντι ενός μικρού συμβολικού ποσού. Επιπλέον θεωρούμε ότι πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις (π.χ. χώρους στάθμευσης, χώρος κρατητηρίων, γραφείων κ.τ.λ. ) κάτι που σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται στο παρόν μισθωμένο κτήριο.

Τέλος, το κεντρικό σημείο στο οποίο βρίσκεται το ανωτέρω κτίριο (λίγα μόλις μέτρα από το Δημαρχείο) θεωρείται ως το πλέον κατάλληλο καθώς είναι άμεσα προσβάσιμο από τον πολίτη και επιπλέον  εξυπηρετεί ώστε οι Αστυνομικές δυνάμεις να μπορούν να μεταβούν με ευκολία σε διαφορετικά σημεία του Λαυρίου όταν παραστεί ανάγκη .

Επίσης τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λοιπές ανάγκες των Υπηρεσιών όπως την συντήρηση των οχημάτων , κ.λπ..

Ελπίζουμε η πρότασή μας να υλοποιηθεί γιατί είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον  Έλληνα πολίτη και στο Κράτος, αλλά δημιουργεί και καλύτερες συνθήκες εργασίας στους συναδέλφους που υπηρετούνε στην περιοχή του Λαυρίου. 

 

 

Οι Αντιπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Μέλη Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ  Νικόλαος
ΚΑΝΙΟΣ  Χαράλαμπος
ΜΠΟΥΖΑΣ  Ευάγγελος
ΒΡΕΝΤΑΣ Ηλίας