Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ATΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Υ.Α.Ν/Α.

EASY
ΕΝΩΣΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βορείου Ηπείρου 50, Γλυφάδα Αττικής
ΤΗΛ 2109620840
fax 2109692996
POASY

 Γλυφάδα, 13/01/2014  

director-meeting

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
 
Σήμερα την 13/01/2014 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής με τον Διευθυντή ΥΑΝΑ Κo. ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗ Γεώργιο.
Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν :
 
Α. Μεταγωγές κρατουμένων των Τ.Α.
Β. Μέτρα (Κρατική, Μαξίμου, Ξένιος Ζεύς, Συγγρού, Κρατητήρια Αλλοδαπών Π.Ράλλη).
Γ. Νυχτερινή Εργασία Αστυνομικού Προσωπικού παραβίαση Π.Δ. 394/2001.
Δ. Κατάσταση Υπηρεσιακών Οχημάτων.
Ε. Έλλειψη Προσωπικού Εξαιτίας αποσπάσεων – Διαθέσεων.
Στ. Επίλυση Θεμάτων όσον αφορά την φύλαξη στόχων υψηλού κινδύνου.
 
Στην συνάντηση δόθηκε από την ένωση μας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των μεταγωγών των κρατουμένων διότι εξαιτίας της μεγάλης γεωγραφικής αρμοδιότητας της ΥΑΝΑ δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα μετακίνησης των συναδέλφων, όταν μάλιστα συνάδελφοι που υπηρετούν σε απομακρυσμένα Τ.Α. (ΚΟΡΩΠΙ,ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ,ΚΑΛΥΒΙΑ,ΚΕΡΑΤΕΑ,ΛΑΥΡΙΟ,ΑΝΑΒΥΣΣΟ), διατάσσονται να μεταγάγουν κρατουμένους από Τ.Α. πλησίον της ΥΑΝΑ (ΑΛΙΜΟ,ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ,ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΓΛΥΦΑΔΑ,ΒΟΥΛΑ,ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ,ΒΑΡΗ),  και αντίστροφα.
Η πρόταση της ένωσής μας στον κ. Διευθυντή ήταν να υπάρξει σωστός καταμερισμός στην διάθεση των συναδέλφων για την πραγματοποίηση των μεταγωγών και συγκεκριμένα να γίνει διαχωρισμός βάσει της γεωγραφικής θέσης της κάθε υπηρεσίας, σε δύο τομείς. Όσον αφορά τα μέτρα σε άλλες διευθύνσεις η ένωσή μας έχει επανειλημμένος τονίσει ότι είναι παράλογο αστυνομικοί που υπηρετούν σε συγκεκριμένες διευθύνσεις αστυνομίας και υποδιευθύνσεις ασφαλείας να διατίθενται για μέτρα σε άλλες διευθύνσεις. Ενημερώσαμε επίσης τον Διευθυντή ότι η υπηρεσία από  νύχτα σε νύχτα χωρίς αδιάθετο είναι παράνομη και απαράδεκτη καθώς επίσης και η διάθεση σε νυχτερινό πάνω από τα προβλεπόμενα σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση. Η ένωσή μας για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ήδη σε συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλό της προκειμένου τα μέλη της να εγείρουν αξιώσεις (διεκδίκηση των παραπάνω ωρών νυχτερινής εργασίας από το πλαφόν).
 Για συγκεκριμένο στόχο υψηλού κινδύνου στην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ θα πρέπει να ενισχύεται από περιπολικό που διατίθεται στα μπλόκα (όπως γίνονταν και στο παρελθόν) διότι δεν είναι δυνατόν ο συνάδελφος που εκτελεί  την συγκεκριμένη υπηρεσία να καθίσταται ο ίδιος στόχος υψηλού κινδύνου. Αν αυτό δεν είναι εφικτό να τοποθετηθεί θωρακισμένη σκοπιά για την προστασία του.
 Ο κος Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι πρώτη φορά ενισχύθηκε η Υποδιεύθυνση με 50 αστυνομικούς αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες  που είχαν γίνει προ μηνών από την πλευρά μας. Μας ανέφερε επίσης ότι κάποιοι από αυτούς παρέμειναν γιατί ορισμένοι μετακινήθηκαν με αποσπάσεις και διαθέσεις. Μας ενημέρωσε επίσης ότι οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες λόγω των μέτρων, των μεταγωγών και των πολλών αποσπάσεων.
Και από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ομάδα μεταγωγών κρατουμένων οι οποία θα αποτελείται κυρίως από Ε.Φ., έχοντας ως αποκλειστικό αντικείμενο την μεταγωγή των κρατουμένων της ΥΑΝΑ. Αυτό θα είναι εφικτό αν ενισχυθεί η ΥΑΝΑ με 7 Ε.Φ.
 Για επιμέρους θέματα που αναφέρθηκαν επιγραμματικά, μας είπε ότι οι διαθέσεις των συναδέλφων που έγιναν στο Τ.Α. ΓΛΥΦΑΔΑΣ δεν θα μετατραπούν σε μεταθέσεις αλλά θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους μετά το δίμηνο (εκτός αν κάποιος επιθυμεί να παραμείνει). Τα μέτρα στην Συγγρού από το Τ.Α. ΚΟΡΩΠΙΟΥ θα διατάσσονται πλέον για χρονικό διάστημα 15 ημερών. Όσον αφορά την αναφορά συναδέλφου από το Τ.Α. ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ αναγνώρισε ότι κάποιες φορές πολλοί συνάδελφοι ταλαιπωρούνται εξαιτίας της έλλειψης οχημάτων κ.λπ. Η θέση της ένωσής μας σε αυτό είναι ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μερίμνα ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα άσκοπης ταλαιπωρίας των συναδέλφων που καθιστούν την τέλεση μιας υπηρεσίας  Γολγοθά.
 
 Η ένωσή μας αφουγκράζεται  ιδιαίτερα τα προβλήματα των Τ.Α.  στην Ν/Α Αττική διότι αναγνωρίζει ότι από πλευράς προσωπικού υστερούν ενώ αντίθετα υπερτερούν σε αρμοδιότητες.
 
 Signature