Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα της Ένωσης Ν/Α και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Λαυρεωτικής για την ανήλικη παραβατικότητα

Γλυφάδα, 13/03/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 21/02/2024 και ώρα 11:30, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, στην αίθουσα του αμφιθέατρου του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Λαυρίου, διοργάνωσε από κοινού με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Λαυρεωτικής, ημερίδα με θέμα: «Παραβατικότητα Ανηλίκων – Νομικές & Κοινωνικές Προεκτάσεις».

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσής μας Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ και ο Β΄ Αντιπρόεδρός μας και Πρόεδρος της Δ.Ε.Π. Δήμου Λαυρεωτικής Ευάγγελος ΜΠΟΥΖΑΣ.

Επίσης, το πάνελ των ομιλητών πλαισιώθηκε από την κα. Σοφία ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Αθηνών και Πρόεδρο της Κοινωνικής Οργάνωσης ΕΝΑ και τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής Υπαστυνόμο Α’ κ. Χρήστο ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαυρίου, του Ενιαίου Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Λαυρίου.

Η παραβατικότητα των ανηλίκων αποτελεί ένα δυναμικό και εν εξελίξει κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο δυστυχώς καθημερινά παρατηρούμε πως γιγαντώνεται και βρίσκει όλο και περισσότερους μιμητές, ακόμα και σε πολύ νεαρές ηλικίες.

Τα κίνητρα πολλά, τα αίτια περισσότερα. Αναμφίβολα όμως αποτελεί στοιχείο παθογένειας της Ελληνικής κοινωνίας και δυστυχώς οι νέοι αγνοούν τις συνέπειες που έχει στη μετέπειτα ζωή τους μία παραβατική πράξη.

Η ημερίδα είχε ως στόχο να καταδείξει αφενός την έξαρση της βίας που υπάρχει μεταξύ των νέων, αφετέρου να ενημερώσει για τις νομικές συνέπειες μιας έκνομης συμπεριφοράς.

Όλοι έχουμε χρέος, να προστατεύουμε και να ενημερώνουμε τα παιδιά μας, γιατί η νιότη τους, σε συνδυασμό με τη μη ανεπτυγμένη ακόμη και ολοκληρωμένη προσωπικότητά τους, οδηγούν στην αύξηση της παραβατικότητας μεταξύ ατόμων της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας.

Καθίσταται λοιπόν απαραίτητη η επέμβαση των θεσμικών Οργάνων της κοινωνίας, αλλά και της πολιτείας, η οποία θα πρέπει να καταστήσει την εξάλειψη αυτού του φαινομένου, ως μία από τις προτεραιότητές της.

Κλείνοντας, Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτριο ΛΟΥΚΑ και τους Διευθυντές των σχολείων κα. Παρασκευή ΣΟΥΡΜΑΧΟΥ (Διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ), κ. Κωνσταντίνο ΜΑΚΡΗ (Διευθυντή του Ενιαίου Λυκείου), κα. Ελευθερία ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ (Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου) και τον κ. Κωνσταντίνο ΠΡΙΦΤΗ (Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Λαυρίου), για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την άριστη συνεργασία στην υλοποίηση της λόγω ημερίδας.