Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ένωση Ν/Α ζητά ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους Δόκιμους Αστυφύλακες

Γλυφάδα 08/11/2016

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Αλέξανδρο Σφελινιώτη , αλλά και από τον ΄Β Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Ηλία Βρέντα, η Ένωση μας ενήργησε άμεσα και την 7/11/2016 o ΄Β Αντιπρόεδρος της Ένωσης επισκέφτηκε το κτίριο όπου στεγάζεται το Τμήμα Τάξης και το Τμήμα Ασφαλείας του Κορωπίου προκειμένου να διαπιστώσει αν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι Δόκιμοι Αστυφύλακες είναι κατάλληλες .
Ο ΄Β Αντιπρόεδρος της Ένωσης διαπίστωσε ότι στα καταλύματα υπάρχει πρόσβαση από πολίτες καθότι βρίσκονται στον ίδιο όροφο με το Τμήμα Ασφαλείας του Κορωπίου . Επίσης δεν υπάρχει θέρμανση και στην μοναδική τουαλέτα αναγκάζονται να εξυπηρετούνται και άντρες και γυναίκες.
Επιπροσθέτως τα στρώματα και τα μαξιλάρια που χρησιμοποιούσαν οι Δόκιμοι ήταν σε άθλια κατάσταση .
Κατόπιν τούτου ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Καλλιακμάνης επισκέφτηκε τους Δοκίμους που διαμένουν στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρόμοια προβλήματα.
Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ζεστό νερό . Αμέσως έλαβε γνώση ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Πέτρος Γραμμένος , ο οποίος προφανώς ενοχλημένος διότι κανείς δεν τον ενημέρωσε μέχρι τότε για αυτά τα προβλήματα , επικοινώνησε άμεσα με τους εκμισθωτές των κτιρίων που στεγάζεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Τάξης και Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Καλλιακμάνης εσπευσμένα την 12:00 ώρα της 08/11/2016 επισκέφτηκε την Επιτελάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κα. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη , η οποία σε συνεργασία με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. Χρήστο Δραγατάκη έδωσαν σαφείς εντολές να αποκατασταθούν τα προβλήματα και αν ακόμη χρειαστεί να μεταφερθούν οι Δόκιμοι σε κατάλληλους χώρους.
Αναγνωρίζουμε ότι κακή πρόθεση δεν υπάρχει από κανέναν, όμως θα έπρεπε όταν ζητήθηκε από την ΓΑΔΑ να ενημερώσουν η κατά τόπου Διευθύνσεις ποια οικήματα της Αστυνομίας είναι κατάλληλα προκειμένου να μείνουν εκεί Δόκιμοι Αστυφύλακες, έπρεπε να γίνει ο στοιχειώδεις έλεγχος και κάποια προβλήματα να θεραπευτούν πριν την εγκατάσταση των Δοκίμων.
Οι Δόκιμοι είναι οι Αυριανοί Αστυνομικοί που θα πρέπει να κερδίσουν την εκτίμηση της κοινωνίας και του Πολίτη. Αν δεν φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι να τονώσουμε το αίσθημα αυτοεκτίμησης τους δεν είναι δυνατόν μετά αυτοί με την σειρά τους να καταφέρουν να κερδίσουν την εκτίμηση των συνανθρώπων τους ,κάτι στο οποίο, η Επιτελάρχης, με τις ευαισθησίες που την διακρίνουν, συμφώνησε απόλυτα και ενήργησε για άλλη μια φορά άμεσα.

 

                    Για το Δ.Σ.

                 -O-                                                                               -O-

            Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

  ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                     ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος