Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής για την μεταστέγαση των Υπηρεσιών

Προ τετελεσμένου, η Υ.Α.Ν/Α.Α., το Τμήμα Τάξης και Ασφαλείας Ελληνικού, το Τμήμα Αλλοδαπών νοτιοανατολικής και το Ά Τμήμα Τροχαίας Ν/Α Αττικής που πρέπει μέχρι τέλος Ιουνίου να μετακομίσουν σε άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις.
Η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα για την αναδιάρθρωση τωων Υπηρεσιών αλλά και την αποχώρηση όσων στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του πρώην αερολιμένα του Ελληνικού, έκανε συναντήσεις με τους Δημάρχους που μπορούσαν και είχαν τις προθέσεις να παραχωρήσουν κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις για την μετεστέγασητων Υπηρεσιών της Ν/Α Αττικής που είχεε ως αποτέλεσμα και την παραχώρηση του κτιρίου από τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης για την στέγαση της Δ.Α.Ν/Α.Α. καθώς και των Τμημάτων Τάξης και Ασφαλείας Αργυρούπολής- Ελληνικού και του Τμήματος διαβατηρίων Ν/Α Αττικής.
Όσον αφορά την στέγαση του Ά Τμήματος Τροχαίας Ν/Α Αττικής, η Ένωσή μας προτείνει αυτή να γίνει στο κτίριο του πρώην Α.Τ. Βούλας με την προϋπόθεση ότι θα γίνει ανακατασκευή του κτιρίου προεκειμένου να δημιουργηθούν πρόσθετοι χώροι.
Για την στέγαση της Υ.Α.Ν/Α.Α. και του Τμ. Αλλοδαπών Ν/Α Αττικής, θα επαναλάβουμε τις συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την παράμετρο της παραχώρησης κτιριακών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών στην περιοχή της Ηλιούπολης.
Φυσικά ο χρόνος που δίδεται για την πραγματοποίηση της μετεστέγασης δεν είναι αρκετός και είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα σε περίπτωση που δεν δωθεί παράταση και θα έχουν σαν επακόλουθο την μη εύρυθμη λειτουργία των ανωτέρω Υπηρεσιών.
Τίθεται φυσικά το ερώτημα γιατί εφόσον η εταιρεία Ελληνικό Α.Ε., είχε ενημερώσει από το 2016 μέχρι τώρα δεν λήφθηκε μέριμνα για την μετεστέγαση των Υπηρεσιών; Η νοοτροπία της τελευταίας στιγμής « Άρπα-Κόλλα» πρέπει κάποια στιγμή να λάβει τέλος..
Η Ένωσή μας θα είναι για άλλη μια φορά παρούσα παρεμβαίνοντας όπου χρειαστεί για την εξεύρεση λύσεων.

Για το Δ.Σ.

-O-                                                                               -O-

Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                          ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

6978079503                                                                                6977665820