Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένωση Ν/Α: Συγχαρητήρια στην Ασφάλεια Αερολιμένα Αθηνών για την σύλληψη των Χιλιανών.

Γλυφάδα, 18/11/2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH

aerodromio 18 11 2019

Πρωινές ώρες του Σαββάτου 16/11/2019 οι συνάδελφοι της Ειδικής Ομάδας Περιπολιών και Ελέγχων (ΕΙΔ.Ο.Π.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών, χάρη στην παρατηρητικότητα τους, εντόπισαν στο επίπεδο των αναχωρήσεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Δύο (2) άτομα Χιλιανής καταγωγής, τα οποία, στο παρελθόν είχαν διαπράξει κλοπές στο κτίριο του κεντρικού αεροσταθμού του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Άμεσα προέβησαν σε αστυνομικό έλεγχο και αφού έγινε η ταυτοποίηση τους συνελήφθησαν. Σε περεταίρω έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών, ο ένας εκ των δύο ομολόγησε και έτερη κλοπή που είχε διαπράξει σε βάρος αστυνομικού, όπου μέσα στα κλεμμένα αντικείμενα υπήρχε και το όπλο του συναδέλφου.
Εν συνέχεια ανέφερε ότι το πούλησε σε άτομο υπήκοο Δομινικανικής Δημοκρατίας, το οποίο και συνελήφθη από τους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών έξωθεν της οικίας του στην οποία και ανευρέθη το όπλο του συναδέλφου.
Παρουσία Εισαγγελέα οι συνάδελφοι του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών, πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνα εντός της οποίας ανευρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό και πληθώρα τιμαλφών.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».
Παρά την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει το Τμήμα Ασφαλείας του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι συνάδελφοι επέδειξαν για άλλη μία φορά επαγγελματισμό, ζήλο και αυταπάρνηση, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η Ελληνική Αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη για την ασφάλειά του.
Οι συνάδελφοι του Τμήματος Ασφαλείας του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ανταπεξήλθαν και έφεραν εις πέρας άλλη μία δύσκολη επιχείρηση, οι απαιτήσεις της οποίας αποδεικνύονται από το γεγονός πως συνεργάστηκαν σε αυτήν με άλλες Υπηρεσίες, αξιοποιώντας παράλληλα στο έπακρον το πληροφοριακό τους δίκτυο.
Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και είμαστε σίγουροι ότι οι επιτυχίες τους, θα συνεχιστούν.
Η Ένωσή μας στέκεται δίπλα σε όλους τους συναδέλφους του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στηρίζει τους ανθρώπους αυτούς στο λειτούργημα που επιτελούν και μάλιστα υπό δύσκολες συνθήκες λόγω της έλλειψης προσωπικού που μαστίζει τις Υπηρεσίες του Αερολιμένα.
Είναι επιτακτική ανάγκη τόσο η φυσική, όσο και η πολιτική ηγεσία της χώρας, να αντιληφθούν πως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποτελεί την πύλη εισόδου της χώρας μας, από και προς το εξωτερικό. Οιοδήποτε συμβάν αρνητικό συμβεί, αυτομάτως θα έχει συνέπειες στην διεθνή εικόνα της χώρας μας.
Ο Αερολιμένας είναι η «βιτρίνα» της χώρας μας! Αυτήν την «βιτρίνα» οφείλουν άπαντες να την διαφυλάξουν. Η άμεση ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την συνέχιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του Αερολιμένα.

                                                                                          Για το Δ.Σ.

                                                       -Ο-                                                                           -O-
                                                 Πρόεδρος                                                           Γεν. Γραμματέας

                                    ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                        ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος
                                              6978079503                                                              6948040159