Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένωση Ν/Α.: Σε κίνδυνο η ασφάλεια του πολίτη και το κύρος της χώρας μας.

Γλυφάδα, 02/10/2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH
Καταγγέλλουμε την απόφαση της Γ.Α.Δ.Α. για επάνδρωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιανατολικής Αττικής με μόλις Δέκα Πέντε (15) νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες από τις Σχολές της Αστυνομίας (τους λιγότερους από όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής), όταν μάλιστα η Δ.Α.Ν/Α.Α. έχει ήδη αποψιλωθεί από προσωπικό (μείον 50 νέοι Αστυφύλακες) μετά από προηγούμενη διαταγή για ενίσχυση των Δ.Α.Ε.Α. και ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.
Επειδή είναι βέβαιο ότι θα επέλθει ακόμα μεγαλύτερη δυσχέρεια στην εύρυθμη λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων Τμημάτων Τάξης καθώς και στην αστυνόμευση των περιοχών, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, θέτουμε αυτούς που πήραν την απόφαση υπεύθυνους και υπόλογους απέναντί τους.
Τα τελευταία χρόνια στα Μ.Μ.Ε. καθημερινά πρωταγωνιστούν οι περιοχές της νοτιανατολικής, στην οποία «παρουσιάζεται» αυξημένη κάθε μορφής εγκληματικότητα (ειδικά κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες σε μαγαζιά και οικίες) κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνουν οι δείκτες εγκληματικότητας που βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.
Ζητούμε άμεσα την τροποποίηση της εν λόγω διαταγής διότι αφήνει στο έλεος τα Αστυνομικά Τμήματα της Δ.Α.Ν/Α.Α., με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης καταγγέλλουμε το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθη στη νέα τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για τους νεοεξερχόμενους αστυνομικούς και η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, αν και είχαμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που τη συμπεριλάμβανε. Επιπρόσθετα, καταγγέλλουμε την απόφαση ομοίως της Γ.Α.Δ.Α. για τη δημιουργία ΟΜ.ΕΤ. στη Δ.Α.Α.Α. από τη στιγμή μάλιστα που πλέον η συγκεκριμένη Διεύθυνση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και του αντικειμένου για το οποίο είναι εντεταλμένη καθώς και στις υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν και μετά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου διότι πλήττεται η εικόνα της Χώρας μας στο εξωτερικό αλλά και στην ουσία δημιουργούνται επικριτικά σχόλια που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, που είναι ο τουρισμός.
Το αστυνομικό προσωπικό έχει εξαντληθεί εντελώς από την υπερεργασία. Είναι πραγματικά άξιο απορίας, για ποιο λόγο αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο η Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής καθώς και η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δημιουργώντας μας περίεργους συνειρμούς που ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνονται.
Ας αναλογιστούν λοιπόν ποιούς πραγματικά θέτουν σε κίνδυνο: Τον υγιή ένστολο συνδικαλισμό; Τους Διευθυντές των Υπηρεσιών; Ή μήπως τους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί, τους πολίτες και την Ελλάδα γενικότερα;

                                                                               Για το Δ.Σ.

                                       -Ο-                                                                                       -Ο-
                                 Πρόεδρος                                                                        Γεν. Γραμματέας

                    ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                     ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος
                              6978079503                                                                          6948040159