Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκδοση βιβλίου απο τον Ταξίαρχο ε.α. Πραξιτέλη Σπ. Καραχάλιο

Γλυφάδα 26/09/2016     

 

                                                                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH

                                                                                       

    Η Ένωση μας στηρίζει κάθε προσπάθεια εν ενεργεία ή εν αποστρατεία συναδέλφων και πόσο μάλιστα όταν αυτή έχει να κάνει με την τέχνη και τον πολιτισμό και βοηθάει επιδεικνύοντας ένα άλλο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας προς την κοινωνία.

Προσφάτως κυκλοφόρησε, από τις «Εκδόσεις QPS», ένα από τα οκτώ (8) βιβλία του συγγραφέα Ταξιάρχου ε.α. Πραξιτέλη Καραχάλιου, με τίτλο «Στο ρυθμό της νιότης,    ένα ταπεινό βιβλίο, θυμίαμα μνήμης για τους αδικοχαμένους και αφανείς ήρωες».

          Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο Αναγνώστης μεταφέρεται σε παρωχημένες εποχές, που στιγμάτισαν την Ελληνική Κοινωνία, αλλά και που με γλαφυρό τρόπο περιγράφονται μικρές βιωματικές ιστορίες τοπικού χαρακτήρα.

          Σε προέκταση τούτων των αφηγημάτων ο συγγραφέας στηλιτεύει με προσωπικό κριτικό λόγο τους εντελλόμενους να παρέχουν από τη θέση τους ως δημόσιοι λειτουργοί πραγματικό κοινωνικό έργο!

          Προωθείται, ομοίως, σε πολλές προσωπικές στιγμές και δράσεις αστυνομικού περιεχομένου, λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος ότι εθήτευσε πλέον των τριάντα πέντε ετών στα τιμημένα Σώματα πρώην Αστυνομίας Πόλεων και μεταγενέστερα στο ενοποιημένο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου εκτιμήθηκε πολλάκις ότι παρήγαγε σημαντικό και ουσιαστικό κοινωνικό έργο.

          Μεταφέρει, με ιδιαίτερα εύστοχο τρόπο, εμπειρίες και γνώσεις του από την αστυνομική πρακτική, αλλά κυρίως εκφράζει την απεριόριστη αγάπη του και ειλικρινή ευγνωμοσύνη του σε πολλούς προϊσταμένους και υφισταμένους του, με τους οποίους και συνεργάστηκε για πολλά χρόνια.

 Μνημονεύει πολλούς, είτε επωνύμως, είτε και ανωνύμως, οι οποίοι, κατά γενική ομολογία, άσκησαν το ευρύ λειτουργηματικό έργο τους με φιλοτιμία, ζήλο και αυταπάρνηση, ευόρκως και ευσυνειδήτως, και με μοναδικό κίνητρο τη διασφάλιση του συμφέροντος της Ελληνικής Κοινωνίας, καταγεγραμμένο σε άπειρες σελίδες των Υπηρεσιακών Βιβλίων!  

Ο ίδιος έχει συγγράψει, επίσης, ένα προγενέστερο του παρόντος βιβλίο, με τίτλο «Το αίμα μου για σένα Πατρίδα», στο περιεχόμενο του οποίου τιμάται η θυσία και η αυτοθυσία επωνύμων Αστυνομικών, στο βωμό του υπέρτατου καθήκοντος.

 

                                                      Για το Δ.Σ.

                 -O-                                                                               -O-

            Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

            

 

 

  ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                  ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

            6978079503                                                            6977665820