Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ν/Α ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Γλυφάδα 03/04/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα 03/04/2015 και ώρα 12:00 το Προεδρείο και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Νοτ/κης Αττικής, στο πλαίσιο των επισκέψεων σε Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Νοτιοανατολικής Αττικής, συναντηθήκαμε με συναδέλφους στο Τμήμα Αλλοδαπών Νοτ/κής Αττικής, στο Τμήμα έκδοσης διαβατηρίων Ελληνικού, στο Τμήμα Ασφαλείας και Τμήμα Τάξης Ελληνικού και στα Κρατητήρια Ελληνικού.

Στο Τμήμα Αλλοδαπών Νοτιανατολικής Αττικής, η υπηρεσία εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση παρότι από την οργανική δύναμη η μισή είναι αποσπασμένη σε άλλες υπηρεσίες αλλά και σε τακτά χρονικά διαστήματα από την παρούσα δύναμη ενισχύονται και άλλες υπηρεσίες για έκτακτες ανάγκες. Ομοίως, η έκδοση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας τηρείται σύμφωνα με το Π.Δ. 173/2013 στα κρατητήρια καθώς και στην Υπηρεσία έκδοσης Δ/ριων Ελληνικού.

Στο Τμήμα Ελληνικού, όπως μας τόνισε ο υποδιοικητής γίνονται προσπάθειες να εκδοθεί η Υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση, αν και σε αυτό δεν συνηγορεί η έλλειψη προσωπικού καθώς και τα μέτρα της τελευταία στιγμής. Εμείς αναμένουμε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και η Υπηρεσία να ανακοινώνεται κανονικά όπως προβλέπεται.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Νοτιανατολικής Αττικής, καθώς και στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα, διότι όπως γνωρίζουμε έχει δοθεί βαρύτητα στην αστυνόμευση, όμως η ασφάλεια που είναι επιφορτισμένη με ένα πολυδιάστατο αντικείμενο έχει αφεθεί κυριολεκτικά στο έλεος της τύχης της. Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι που εκτελούν Υπηρεσία στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού, να μεταβαίνουν με δικό τους όχημα ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε άλλα τμήματα Ασφαλείας, πολλές φορές απομακρυσμένα, προκειμένου να παραλάβουν όχημα, διότι τα υπηρεσιακά οχήματα είναι είδος προς εξαφάνιση. Επίσης είναι εντελώς απάνθρωπο να εκτελούν υπηρεσία πολλές των περιπτώσεων δύο συνεχόμενων νυκτερινών χωρίς αδιάθετο, όταν μάλιστα το πλαφόν των νυκτερινών ωρών εργασίας έχει σαν αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να εργάζονται νύχτα χωρίς να αμείβονται.

Φυσικά θύματα αυτής της κατάστασης δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι αστυνομικοί αλλά και οι διοικητές των Υπηρεσιών που διατάσσονται να διαθέσουν σε νυχτερινή υπηρεσία το προσωπικό τους, κατά παράβαση των Π.Δ. και των Υπουργικών αποφάσεων.

Εμείς ενημερώνουμε για ακόμη μια φορά ότι την ευθύνη για τις παραβιάσεις του ωραρίου την έχουν οι διατάσσοντες και οι υπογράφοντες και φυσικά η Ένωσή μας σε περίπτωση διεκδικήσεων, θα σταθεί με το νομικό της σύμβουλο δίπλα στους συναδέλφους που θίγονται από αυτή την κατάσταση.

Όσον αφορά την έλλειψη οχημάτων, αναμένουμε την ενίσχυση των Υπηρεσιών, από τα συμβατικά αυτοκίνητα που όπως ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ αφαιρέθηκαν από διάφορους ευπαθείς στόχους, όμως σε καμία περίπτωση δεν τα είδαμε μέχρι τώρα να καταλήγουν στα τμήματα ασφαλείας.

Τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής, θα επισκεφθούμε αφού πρωτίστως καταγράψουμε όλα τα προβλήματα των Τμημάτων Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης προκειμένου να τα θέσουμε υπόψιν του προς επίλυσή τους.

 

Για το Δ.Σ.

-Ο-                                             -Ο-

Πρόεδρος                                 Γεν.Γραμματέας

 

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος            ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ Σπυρίδων

 6978079503                                        6977506464