Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ Γ.Α.Δ.Α. ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ κ.ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Ν/Α.Α ΚΑΙ ΤΗΣ Υ.Α.Ν/Α.Α. ΜΕ ΝΕΟΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ

EASY
ΕΝΩΣΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βορείου Ηπείρου 50, Γλυφάδα Αττικής
ΤΗΛ 2109620840
fax 2109692996
POASY

 

 

Γλυφάδα 18/09/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ένωσή μας προκειμένου να ενισχυθεί η Δ.Α.Ν/Α.Α  και η Υ.Α.Ν/Α.Α με νεοεξερχόμενους αστυφύλακες απέστειλε το κάτωθι έγγραφο στον Γ.Α.Δ.Α. ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ κ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνο. :

 Κύριε γενικέ,                                                                

    Σας ενημερώνουμε, ότι στην Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής η υπάρχουσα οργανική δύναμη είναι κάτω του 50 % από την προβλεπόμενη, με αποτέλεσμα αυτό το χιλιομετρικά μεγάλο και σε πολλές περιοχές δύσβατο κομμάτι της Αττικής  να μην αστυνομεύεται επαρκώς. 

Συγκεκριμένα, η αύξηση της αυθαίρετης δόμησης, η εμπορική δραστηριότητα ορισμένων περιοχών, οι αυξημένες μετακινήσεις του πληθυσμού από όλες τις περιοχές της Αττικής προς την παραλιακή ζώνη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι εγκαταστάσεις καταυλισμών ROMA  στις περιοχές της πρώην Β Υποδιεύθυνσης, η αύξηση της πορνείας στην παραλιακή ζώνη καθώς και η φρούρηση ευπαθών στόχων υψηλού κινδύνου, σε συνδυασμό με την έξαρση των φαινομένων μικροεγκληματικότητας αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δημιούργησαν καινούργια δεδομένα που απαιτούν την ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό προκειμένου οι υπηρεσίες που εδρεύουν στα όρια της Νοτιοανατολικής Αττικής να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στην πάταξη της εγκληματικότητας.

 Για το λόγο αυτό, θα πρέπει η Νοτιοανατολική Αττική να ενισχυθεί με τουλάχιστον 130 νέους αστυφύλακες που θα εξέλθουν των σχολών της Αστυνομίας τον προσεχή Οκτώβριο.

 Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην Αττική, του μικρού αριθμού των νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων καθώς και τις ανάγκες των άλλων διευθύνσεων, παραθέτουμε επιγραμματικά παραπάνω τις ιδιομορφίες της περιφέρειας Νοτιοανατολικής Αττικής και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. 

 

 Για το Δ.Σ.

-Ο-                                                                                                                    -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                 ΚΑΚΑΒΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ 

6978079503                                                                                              6977665820