Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγγραφο της Ένωσης Ν/Α στον ΓΑΔΑρχη

ΠΡΟΣ Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής
Υποστράτηγο κ. Χρήστο ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ
ΚΟΙΝ.: 1) Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής
Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΨΩΜΑ
2) Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιανατολικής Αττικής.
Ταξίαρχο κ. Εμμανουήλ ΛΥΔΑΚΗ
2) Διευθυντή Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών
Ταξίαρχο κ. Μιχαήλ ΣΔΟΥΚΟ
3) Προϊστάμενο Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής
Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μαρίνο ΣΤΑΓΑΚΗ

 

 

Κύριε Γενικέ,

Η τελευταία έξαρση της εγκληματικότητας στις περιοχές νοτιοανατολικής Αττικής είναι σίγουρο ότι οφείλεται στην έλλειψη Αστυνομικής δύναμης, ιδιαίτερα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής αλλά και στην Διεύθυνση Αστυνομίας νοτιοανατολικής Αττικής.
Εβδομήνα (70) Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικης και είκοσι πέντε (25) της Διεύθυνσης Αστυνομίας νοτιοανατολικής Αττικής, εκτελούν καθημερινά πάγιες υπηρεσίες και μέτρα στο κέντρο της Αθήνας (μέγαρο μαξίμου, πληστειριασμοί,στόχοι, μεταγωγών κτλ).
Επίσης ένας μεγάλος αριθμός Αστυνομικών που φαίνονται οργανικά ότι υπηρετούν σε υπηρεσίες της νοτιοανατολικής Αττικής, είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες εκτός Διεύθυνσης και σε πρόσωπα.
Συνέπεια των παραπάνω είναι ο Έλληνας πολίτης κάτοικος των περιοχών της Ν/Α Αττικής να είναι εντελώς απροστάτευτος ενώ από την άλλη προστατεύονται και φυλάσσονται τα σπίτια πολιτικών και άλλων από την ήδη αποψιλωμένη δύναμη των υπηρεσιών την Ν/Α Αττικής. Όλη αυτή η κατάσταση δεν ενισχύει το δόγμα «αστυνομία για τον πολίτη».
Όσον αφορά την Διευθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, σας έχουμε ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό ότι από τέλος Απριλίου θα υφίσταται και θα λειτουργεί ένα νέο αεροδρόμιο μέσα στο υπάρχον, το οποίο θα εξυπηρετεί 12 επιπλέον πτήσεις καθημερινά και πάνω από πάνω από 4.000 επιβάτες που έρχονται να προστεθούν στους 70.000 Μ.Ο. επιβάτες που μετακινούνται καθημερινά στο Ελευθέριος Βενιζέλος .
Είναι σίγουρο ότι στην περίπτωση που δεν ενισχυθεί άμεσα το Ελευθέριος Βενιζέλος με Αστυνομικούς για την θερινή περίοδο θα βιώσουμε εικόνες ντροπής που θα εκθέσουν την χώρα μας διεθνώς, πλήττονταςτον τουρισμό στον οποίο έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες ως χώρα.
Αναμένουμε ενέργειες σας προκειμένου να επιλυθούν τα παραπάνω μείζοντα ζητήματα.

Για το Δ.Σ.

-O-                                                                               -O-

Πρόεδρος                                                              Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                             ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος