Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

21/06/2016

Γλυφάδα 21/06/2016     

 

 

                                                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

    Η ένωσή μας γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων από τους Συναδέλφους που Υπηρετούν στις Υπηρεσίες που εδρεύουν στα Γεωγραφικά όρια της Νοτιανατολικής Αττικής. Τα προβλήματα τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί επικίνδυνα διότι:

 1) Από τον περασμένο Σεπτέμβριο εισήλθαν 18 συνάδελφοι στη σχολή αξιωματικών οι οποίοι και δεν αντικαταστάθηκαν.

 2) Με τη δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στο Ελληνικό και στο Λαύριο απασχολούνται αποκλειστικά καθημερινά περίπου 70 άτομα, σε συνθήκες υγιεινής εντελώς απαράδεκτες, και όλα αυτά χωρίς να έχει ενισχυθεί η διεύθυνσή μας με επιπλέον προσωπικό.

 3) Η διεύθυνσή μας διαθέτει προσωπικό σε εικοσιτετράωρη βάση για την φύλαξη ευπαθών στόχων (πολιτικοί – δικαστικοί κα.), περίπου 80 άτομα.

 4) Επιπλέον συνεχίζεται η  φύλαξη στο ολυμπιακό σκοπευτήριο  Μαρκόπουλου με 10 άτομα καθημερινά, καθώς επίσης και στο λατομείο Μαρκόπουλου με πέντε άτομα ημερησίως, το ίδιο συμβαίνει και κατά την διεξαγωγή Ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο όπου και κει ζητούνται δυνάμεις.

5) Για την φύλαξη των σταθμών μετρό απασχολούνται καθημερινά 8 άτομα.

6) Από υπηρεσίες της Υ.Α.ΝΑ.Α. διατίθενται σε μηνιαία βάση 40 περίπου άτομα σε στόχους στην Δ.Α.Α. καθώς επίσης σε εβδομαδιαία  βάση περίπου 60 άτομα εντός ορίων αυτής.

    Ο τότε Γ.Α.Δ.Α. και νυν υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος κος. Ιωάννης Διαμαντόπουλος είχε κατανοήσει το πρόβλημα και είχε απαλλάξει την διεύθυνσή μας από επιπρόσθετες υπηρεσίες στην Διεύθυνση Αθηνών (μεταγωγών – δικαστήρια – γήπεδα).

 Αφότου ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή της Δ.Α.ΝΑ.Α. ο  ταξίαρχος κος Πέτρος ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ η συνδρομή της διεύθυνσή  μας προς τη Γ.Α.Δ.Α. ανέρχεται σε 45 άτομα σε εβδομαδιαία βάση, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να εργάζονται εξαντλητικά ωράρια και να λαμβάνουν ημερήσιες αναπαύσεις ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει ως συνέπεια πολλοί συνάδελφοι να έχουν υποβάλλει αιτήσεις μεταθέσεων σε άλλες υπηρεσίες έκτος Δ.Α.ΝΑ.Α με αποτέλεσμα όταν αυτές πραγματοποιηθούν να μειωθεί κι άλλο το προσωπικό.

   Συνέπεια των ανωτέρω είναι η ελλιπής αστυνόμευση στον τομέα αρμοδιότητας της διεύθυνσής μας και το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν μπορεί να διατεθεί τουλάχιστον εποχούμενη περιπολία κατά τις νυχτερινές ώρες, ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο που ο πληθυσμός στα νότια πολλαπλασιάζεται.

    Η ένωση μας έχει θέσει τα παραπάνω ζητήματα στις αλλεπάλληλες επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στο διευθυντή της Δ.Α.ΝΑ.Α. Ταξίαρχο Κο. Πέτρο ΓΡΑΜΜΕΝΟ, πλην όμως η κατάσταση οδεύει προς το χειρότερο.

Η ένωσή μας βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων και αγωνίζεται για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού μας.

 

 

 

 

 

                                                        Για το Δ.Σ.

                 -O-                                                                               -O-

            Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

            

 

 

  ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                    ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

            6978079503                                                                6977665820