Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Υψηλής αισθητικής η παρουσίαση του ημερολογίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Γλυφάδα 20/02/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξέχουσες προσωπικότητες έδωσαν το «παρών» στην επίσημη παρουσίαση του Ημερολογίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής για το 2020 με θέμα «ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για έκτη συνεχόμενη χρονιά, προβάλλει τον πολιτισμό, αφού ήδη έχει παρουσιάσει μείζονα θέματα μέσα από τα ετήσια ημερολόγια της, εκδίδοντας το ημερολόγιό της, για το έτος 2020 με θέμα: «ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ», προάγοντας την Σύγχρονη Τέχνη και αποδίδοντας φόρο τιμής στους Έλληνες ποιητές και ζωγράφους.

Όπως «οι ζωγραφικοί πίνακες έχουν μια δική τους ζωή που πηγάζει από την ψυχή του καλλιτέχνη» (Vincent Van Gogh), έτσι και το ημερολόγιο της Ένωσής μας, πηγάζει από την ψυχή μας, την αγάπη και τον σεβασμό μας για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η αποδοχή του κόσμου μας δικαίωσε, καθώς αναδείξαμε τους Έλληνες Ποιητές και Ζωγράφους.

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, με σπουδαίες προσωπικότητες από όλους τους χώρους, εκπρόσωποι της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, μα και απλός κόσμος, μας τίμησαν με την παρουσία τους την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, όπου και παρουσιάστηκε επίσημα το ημερολόγιό μας.

Στόχος η ανάδειξη του «πλούτου» των Ελλήνων ποιητών και ζωγράφων και η συμβολή τους στην διαιώνιση του Ελληνικού πολιτισμού. Ένα ημερολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε με μεράκι χάρη στην συμβολή, την πολύτιμη στήριξη και την αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ», υπό την αιγίδα της UNESCO Νοτίων Προαστίων, του Ιδρύματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», της Εγκυκλοπαίδειας βιογραφιών διαπρεπών Ελλήνων «Who is Who Ελλάδας» αλλά και την στήριξη του Ιδρύματος Θεοχαράκη, βοηθώντας μας με την παροχή υλικού και στοιχείων που εμπλούτισαν τις περιγραφές των μεγάλων ποιητών και ζωγράφων.

Το ημερολόγιο της Ένωσή μας, για το 2020, κοσμούν οι πίνακες των Γιάννη Τσαρούχη, Αλέκου Φασιανού, Μιχάλη Μαρκουλάκη, Αχιλλέα Δρούγκα, Βασίλη Θεοχαράκη, Χρήστο Μποκόρο, Σωτήρη Σόρογκα, Ντένη Θεοχαράκη, Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, Παναγιώτη Τέτση, Νίκου Εγγονόπουλου και Γιάννη Μόραλη.

Οι πίνακες του ημερολογίου μας σε κάθε μήνα συνοδεύονται από ποιήματα των μεγάλων Ελλήνων ποιητών Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιώργου Σεφέρη.

Όπως «η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας» (Pablo Picasso, 1881-1973 , Ισπανός ζωγράφος), έτσι και εμείς αισθανθήκαμε την κάθαρση της ψυχής μας και μια υπέρτατη τιμή και αγαλλίαση, όταν στον χώρο βρέθηκαν μεγάλες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων οι ζωγράφοι Σωτήρης Σόρογκας, Αχιλλέας Δρούγκας, η Ντένη Θεοχαράκη και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εταιρειών Θεοχαράκη, αλλά και ζωγράφος με πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό Βασίλης Θεοχαράκης και η ζωγράφος.

Την εκδήλωσή μας έντυσε μουσικά με την λύρα του ο Ηλίας Παλιουδάκης όπου και ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με την μελωδική του φωνή και την «δύναμη» της λύρας του.

Την παρουσίαση του ημερολογίου πραγματοποίησε, με την μαγευτική της φωνή, η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα η οποία και απέσπασε τις θετικότερες των εντυπώσεων, καθώς, η εκλεκτή μας συνεργάτης και παρουσιάστρια της βραδιάς, εντυπωσίασε με την επικοινωνιακή της αμεσότητά. Συντόνισε άρτια την εκδήλωση, δίνοντας τη σκυτάλη στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη κ. Βασίλειο Θεοχαράκη, για την επίσημη έναρξη αυτής.

Ο Κος Θεοχαράκης, στο λόγο του, ανέφερε ενδεικτικά πως: «“…είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευχαριστημένος που για δεύτερη συνεχή χρονιά υποδέχεται την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για την παρουσίαση του ημερολογίου της, που έχει ως θέμα την Ποίηση και την Ζωγραφική…”.

Εν συνεχεία Επεσήμανε πως “…επιμελητής και εισηγητής για την έκδοση του ημερολογίου 2020 είναι ο Διευθυντής του Εικαστικού προγράμματος κος Τάκης Μαυρωτάς…” ο οποίος και συνεργάστηκε άψογα με το «Ίδρυμα Το Σπίτι του Ηθοποιού»…”.
Εν συνεχεία δεν παρέλειψε να εκφράσει “… τα θερμά του συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαιτέρως στον πάντα δραστήριο και αποτελεσματικό πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Κύριο Γεώργιο ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗ για την άριστη συνεργασία και την υπευθυνότητά του…”.

Κλείνοντας τον λόγο του “…ευχήθηκε το φετινό ημερολόγιο, να ακολουθήσει την λαμπρή επιτυχία του περσινού…”».

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κος Ελευθέριος Οικονόμου. Ο Κύριος Οικονόμου επεσήμανε πως: «“ … νοιώθει ιδιαίτερη τιμή και χαρά που παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ημερολογίου, αφενός ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφετέρου και ως Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας…”.

Ο Κύριος Οικονόμου στην συνέχεια του λόγου του τόνισε πως: “…η σημερινή εκδήλωση στο φιλόξενο και μεγαλόπρεπο χώρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, γκρεμίζει μία σειρά από μύθους. Όπως ότι οι Αστυνομικοί είναι άνθρωποι χωρίς ευαισθησίες ή ότι οι Αστυνομικοί δεν έχουν καμία σχέση με την τέχνη και τα γράμματα ή ότι η στολή τους και τα καθήκοντά τους στην δίωξη του εγκλήματος τους εμποδίζει να δουν το φως της ζωής, την δημιουργικότητα μίας κοινωνίας που επιτηρούν…”.

Τόνισε πως: “…η Αστυνομία είναι εδώ απόψε εκφράζεται από το ημερολόγιο αυτό της Ένωσης Αστυνομιών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συνεργάζεται και λειτουργεί με το ίδρυμα Θεοχαράκη και το Σπίτι του Ηθοποιού για περισσότερο ποίηση και ζωγραφική. Η αποστολή του ανθρώπου αστυνομικού που φορά την στολή είναι να συνδράμει με τις πλέον δημιουργικές και υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας προκειμένου το φως να διαδεχθεί και να σκεπάσει τις σκιές. Το σημερινό ημερολόγιο που παρουσιάζεται είναι γεμάτο φως, ποίηση και ζωγραφική, θα κρέμεται στα Αστυνομικά Τμήματα αλλά και στα σπίτια και θα θυμίζει σε όλους ότι το έργο της Αστυνομίας είναι ευρύ, έντονο, σημαντικό, προπάντων βαθιά κοινωνικό. Ο νόμος και η τάξη είναι θετικές έννοιες, προδιαγράφουν τον πολιτισμό μας. Οι εικαστικές τέχνες, η ποίηση, η μουσική, τείνουν τον πολιτισμό μας και του δίνουν παρόν και ιστορικότητα ταυτόχρονα. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω στην σημερινή εκδήλωση που κάνει το μήνυμα πράξη, ως αστυνομικοί, ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καλούμαστε να εγγυηθούμε στην κοινωνία περισσότερη ασφάλεια, ελευθερία, αυτοπεποίθηση…”».

Κλείνοντας ο Κύριος Οικονόμου έδωσε έμφαση λέγοντας πως: “…υπηρετούμε την Δημοκρατία και τον άνθρωπο. Είναι καθήκον μας να υπηρετούμε το φως και το αύριο. Σήμερα με αυτό το ημερολόγιο, στέλνουν μήνυμα οι άνδρες και οι γυναίκες της Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής πως υπηρετούν αυτό το καθήκον. Και πολύ σημαντικά ιδρύματα όπως το «Ίδρυμα Θεοχαράκη» και θεσμοί όπως «Το Σπίτι του Ηθοποιού», απλώνουν αυτά τα μηνύματα, τα κοινωνικοποιούν και τα προβάλουν μέσα από εικόνες και πραγματικότητες, ποίησης και ζωγραφικής…”».

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Κος Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Κύριος Αυγενάκης εμφανώς χαρούμενος για την πρόσκληση που του έγινε είπε στον λόγο του: «H σύνθεση είναι μοναδική, η ιδέα είναι μοναδική και τα μηνύματα είναι επίσης μοναδικά. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους παραγωγικούς, σε ανθρώπους που στηρίζουν και κρατούν όρθια την Πατρίδα και την κράτησαν όρθια σε πολύ πιο δύσκολες περι