Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσμός ο χορός της Ένωσης Νοτιοανατολικής

Γλυφάδα 14/01/2017

Θεσμός ο χορός της Ένωσης Νοτιοανατολικής

Ανεπανάληπτες στιγμές χάρισε ο ετήσιος χορός της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 στο ‘’Posidonio music hall’’. Έγινε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο από το πλήθος των παρευρισκομένων, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής. Γιώργος Καλλιακμάνης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στα προβλήματα όπως το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, τις έντονες συζητήσεις για το μισθολόγιο, την μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Έγινε έκκληση από τον Πρόεδρο, ο σύσσωμος πολιτικός κόσμος να στηρίξει τον έλληνα αστυνομικό, ο οποίος είναι ο θεματοφύλακας των θεσμών και της Δημοκρατίας. Λόγος έγινε και για το ημερολόγιο του έτους 2017 της Ένωσής μας με θέμα «Η Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής συμμετέχει στην επιστροφή των αρχαίων γλυπτών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα του Παρθενώνα.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς βραβεύτηκαν από την Ένωση πρόσωπα που ξεχώρισαν για την προσφορά και τις πράξεις τους.
Τις βραβεύσεις προλόγισε η γνωστή δημοσιογράφος-παρουσιάστρια, Ζήνα Κούτσελίνη.
Τιμήθηκε ο αστυνομικός Δημήτρης Κατσώνης, διότι στις 7 Αυγούστου 2015 και ώρα 12:00, ευρισκόμενος εκτός Υπηρεσίας, με αυτοθυσία ανέσυρε ηλικιωμένο στην πλαζ της Βάρκιζας, σώζοντάς του τη ζωή.
Τιμήθηκε ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, για την επί σειρά ετών προσφορά του στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Ο Πάνος Σόμπολος, με την αυθεντικότητα και την αντικειμενικότητα μετάδοσης των γεγονότων που τον διέκρινε, θεωρείται από όλους παράδειγμα προς μίμηση στο δημοσιογραφικό χώρο και συγκεκριμένα στο αστυνομικό ρεπορτάζ.
Τιμήθηκε επίσης, η κυρία Φωτεινή Νομικού, διότι επιδεικνύοντας μεγάλη ψυχραιμία συνέβαλε τα μέγιστα για να συλληφθούν κακοποιοί, οι οποίοι εξαπατούσαν ηλικιωμένους και τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά. Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή παραλαβής του βραβείου από την εγγονή της κυρίας Φωτεινής, η οποία ευχαρίστησε την Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. για το γεγονός ότι δεν ξέχασε την εκλιπούσα γιαγιά της.
Τιμήθηκε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, διότι επί 30 και πλέον έτη συμβάλλει στην καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας και τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η συνεργασία του Γιώργου Τσούκαλη με τις Αρχές, είναι ο λόγος ώστε να επιστρέψουν και να παραμείνουν στη Χώρα μας σήμερα περισσότερες από 15.000 αρχαιότητες.
Απονεμήθηκε έπαινος στον επιχειρηματία, Βασίλειο Κοντόπουλο, για την έμπρακτη και διαχρονική του στήριξη στις δράσεις της Ένωσής μας.
Απονεμήθηκε έπαινος στην τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ταεκβοντό, αστυνομικό Μαρία Καρπαθάκη. Με τις επιτυχίες της ανύψωσε το αίσθημα περηφάνιας τόσο των ελλήνων αστυνομικών αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
Απονεμήθηκε έπαινος στον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, για τις αμέτρητες χορηγίες στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Τον έπαινο παρέλαβε ο εκπρόσωπος και Διευθυντής του γραφείου του κυρίου Μαρτίνου, Γεώργιος Παγώνης
Έπαινο επίσης παρέλαβαν οι Μιχαήλ Τολίκας και Χαράλαμπος Νίκας, για την προσφορά τους στον ένστολο συνδικαλισμό.
Την πίτα ευλόγησε ο Πατέρας και Επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου, Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος προσέφερε στον Πρόεδρο της Ένωσης, Γιώργο Καλλιακμάνη, μια εικόνα του Αγίου Αντωνίου, αντίγραφο της εφεστίου εικόνας του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου. Στη συνέχεια, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο έκοψε ένα κομμάτι πίτας με σύντομο χαιρετισμό.
Την παρουσίαση της κοπής της πίτας έκανε η Γεωργία Παράσχου.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Πανούσης, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α. Ιωάννης Κατσιαμάκας, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ιωάννης Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος IPA, Ιωάννης Καραπατάκης, ο οικονομολόγος αξιωματικός ε.α. και πρώην Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλειος Μαστρογιάννης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας νοτιοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος, Πέτρος Γραμμένος, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών, Μιχαήλ Καρχιμάκης, ο εκπρόσωπος ένστολων ΣΥΡΙΖΑ, Χαράλαμπος Νίκας, ο πολιτευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νομού Λάρισας, Μιχαήλ Τολίκας, ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, η Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO τεχνών λόγου και επιστημών για την Ελλάδα, Νίνα Διακοβασίλη, ο Γεώργιος Παγώνης ως εκπρόσωπος του εφοπλιστή κυρίου Μαρτίνου, ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής Αθανάσιος Κανελλόπουλος και η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια, Ζήνα Κουτσελίνη.
Κατά το χαιρετισμό του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, αποσπάστηκε η υπόσχεση για παραχώρηση κτιρίου από το Δήμο, προκειμένου να στεγαστούν τα Αστυνομικά Τμήματα Ελληνικού και Αργυρούπολης. Όσον αφορά τη στέγαση της Διεύθυνσης αστυνομίας νοτιανατολικής Αττικής, προς το παρόν ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι δύσκολο καθώς σε όλα τα διαθέσιμα κτίρια στεγάζονται επιχειρήσεις στα ισόγεια, πλην όμως θα γίνουν προσπάθειες για να βρεθεί λύση.
Πέραν των προαναφερομένων, την εκδήλωση της Ένωσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, Βασίλειος Βράντζας, Μέλη της εκτελεστικής γραμματείας και του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., καθώς και τα Προεδρεία των Ενώσεων Βορειοανατολικής, Δυτικής, Πειραιά, Αθηνών, Λασιθίου, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, ο Α΄αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της IPA, Νικόλαος Μαρούντας, ο Δ/ντης Κ.Ι.Α., Ταξίαρχος Αθανάσιος Μπαδέκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών, Α/Δ Μιχαήλ Σδούκος, ο Δ/ντης Γραφείου Γεν. Γραμμ., Α/Δ Αριστείδης Μούρτος, οι αναπληρωτές Διευθυντές της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών, Α/Δ Κονδύλης Χρήστος και Α/Δ Χρυσανθόπουλος Αριστείδης, ο Διοικητής του Τ.Τ. Αττικής οδού, Α/Υ Νικόλαος Πέτρου και ο Διοικητής του Τ.Τ. Ελληνικού, Α/Υ Σωτήριος Καλταμπάνης.
Από το δημοσιογραφικό κόσμο, εκτός του βραβευθέντα Πάνου Σόμπολου, την Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής τίμησαν με την παρουσιά τους ο Δημήτριος Πόποτας, ο Σπύρος Λεβιδιώτης, η Άρια Καλύβα, ο Μιχάλης Τεζάρης, ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Γεραφέντης, Ο Ιωάννης Μούτσιος, Εμμανουήλ Σταυρακάκης και ο Αλέξανδρος Καλαφάτης.
Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η στιγμή που ο Πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, προσέφερε στην δημοσιογράφο – παρουσιάστρια, Ζήνα Κουτσελίνη ένα έργο του διεθνούς φήμης γλύπτη, Γιάννη Μπάρδη, με θέμα μία αρχαία μάσκα.
Η Ένωσή μας, ευχαριστεί ιδιαίτερα την Ζήνα Κουτσελίνη, την Γεωργία Παράσχου, τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, την επιχείρηση Ποσειδώνιο, τον επιχειρηματία και όλους τους εργαζόμενους, το τηλεοπτικό σταθμό ‘’Star Channel’’ και το ‘’vimaonline.gr’’ για την κάλυψη της εκδήλωσης.

 

Για το Δ.Σ.

                     -Ο-                                                                                             -Ο-

               Πρόεδρος                                                                                    Γεν. Γραμματέας

 

 ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                            ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος