Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ν/Α ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΝΟΤ/ΚΗΣ & ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ-ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ

Γλυφάδα 22/09/2015        

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

H Ένωσή μας έστειλε το κάτωθι έγγραφο στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο με  ΘΕΜΑ: <<Αίτημα για διάθεση ιατρού υπηρεσίας στη Δ.Α.Ν/Α.Α και στη Δ.Α.Α.Α. για την κάλυψη των αναγκών των εν ενεργεία  και απόστρατων αστυνομικών που υπηρετούν ή διαμένουν αντίστοιχα, στις περιοχές δικαιοδοσίας των ανωτέρω Διευθύνσεων.>>

 

Κύριε Αρχηγέ,

     Σας ενημερώνουμε ότι την 02/09/2015 και ώρα 12:00, επισκεφθήκαμε τον Δ/ντή της Δ/νσης Υγειονομικού Υποστράτηγο (ΥΓ) κ. ΜΑΛΕΒΙΤΗ Ηλία, προκειμένου να του μεταβιβάσουμε το δίκαιο αίτημά μας για τοποθέτηση Ιατρού Υπηρεσίας, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτ/κής Αττικής και τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Όσον αφορά την Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτή, ανέρχεται σε 470 αστυνομικούς και 7 πολιτικούς υπαλλήλους. Προσμετρώντας και τις Υπηρεσίες που συστεγάζονται σε αυτή, (Υπηρεσία  Εναέριων Μέσων, Κλιμάκια Τ.Ε.Ε.Μ., ΕΚΑΜ , ΔΑΕΕΒ, Ε.Υ.Π. και Τμ. Δίωξης Ναρκωτικών), καθώς και  των πλησίον  αυτής υπηρετούντων αστυνομικών, στα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας των όμορων Διευθύνσεων, όπως και των διαμενόντων στην ευρύτερη περιοχή συνταξιούχων Αστυνομικών, και συνεκτιμώντας το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αριθμός του προσωπικού τους, διαμένει πλέον πλησίον του Αερολιμένα Αθηνών, προκειμένου αφενός να περιορίσει το χρόνο μετάβασης στην Υπηρεσία και αφετέρου τα έξοδα μετακίνησης του, εξάγεται ασφαλώς το συμπέρασμα, πως ο αριθμός του προσωπικού που χρήζει ιατρική περίθαλψη από τους Υπηρεσιακούς Ιατρούς, ενισχύεται σημαντικά.

Η πρόσβαση του προσωπικού της ανωτέρω Διευθύνσεως, στις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Σώματος είναι αρκετά  χρονοβόρα, καθόσον η απόσταση από τα Κ.Ι.Α. είναι 43 χλμ. περίπου και από το Α.Ε.Α. περί τα 30χλμ.

Επίσης, όσον αφορά την Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, το προσωπικό που ανήκει οργανικά σε αυτές, ανέρχεται σε 1090 περίπου. Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Δ.Α.Ν/Α.Α. (Λαύριο κτλ.),  είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένες από το κέντρο της Αθήνας, και με δύσκολη πρόσβαση σε αυτό, λόγω του ότι δεν υπάρχει μετρό ή προαστιακός. Ενδεικτικά η απόσταση από το Κ.Ι.Α. μέχρι το Λαύριο είναι 70 χλμ. περίπου.

Επιπρόσθετα στις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου Μαρκοπούλου, στεγάζεται η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής και η  Διεύθυνση Αστυνομικών Ειδικών Δυνάμεων, στις οποίες υπηρετεί ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός συναδέλφων.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξυπηρέτηση του προσωπικού και η ευκολότερη πρόσβασή του στις παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας από τους Ιατρούς του Σώματος, αιτούμαστε τη διάθεση Ιατρού Υπηρεσίας, δύο ημέρες την εβδομάδα στην έδρα της Δ.Α.Α.Α. και της Δ.Α.Ν/Α.Α αντίστοιχα, εκ περιτροπής.

Το συγκεκριμένο αίτημα γίνεται με σκοπό να εξυπηρετείται, ένας μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και απόστρατων Αστυνομικών, που εργάζονται ή διαμένουν σε απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Έχοντας έρθει σε επαφή, με τους Διευθυντές των ανωτέρω Διευθύνσεων, σας ενημερώνουμε ότι το κόστος των εγκαταστάσεων για τη δημιουργία των Ιατρείων, σε περίπτωση θετικής έκβασης, θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από τις συγκεκριμένες Διευθύνσεις.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημά μας, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα θεωρήσετε δίκαιο, και σύντομα θα το ικανοποιήσετε, προκειμένου να γίνει πράξη.

Για το Δ.Σ.

-Ο-                                          -Ο-

Πρόεδρος                             Γεν. Γραμματέας

 

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος    ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ Σπυρίδων

6978079503                                   6977506464