Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ν/Α ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΙΣ Δ/ΝΣΕΙΣ ΝΟΤ/ΚΗΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ

Γλυφάδα 02/09/2015   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: <<Αίτημα για διάθεση ιατρού υπηρεσίας στη Δ.Α.Ν/Α.Α και στη Δ.Α.Α.Α. για την κάλυψη των αναγκών των εν ενεργεία  και απόστρατων αστυνομικών που διαμένουν ή υπηρετούν αντίστοιχα, στις περιοχές δικαιοδοσίας των ανωτέρω Διευθύνσεων.>>

Σήμερα 02/09/2015 και ώρα 12:00 το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής  Αττικής στα πλαίσια της προσπάθειας για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος διάθεσης ιατρού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτ/κής Αττικής και στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, συναντήθηκε με το Δ/ντη της Δ/νσης Υγειονομικού Υποστράτηγο ΜΑΛΕΒΙΤΗ Ηλία και τον Ταξίαρχο (ΥΓ.) ΠΟΥΛΙΑΝΟ Γεώργιο.

 

 

Αφού αρχικά συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας συνολικά της υγειονομικής υπηρεσίας όπως π.χ., η δημιουργία υπηρεσιακών φαρμακείων, τέθηκε υπόψιν του Στρατηγού η αλληλογραφία που έγινε από την Ένωσή μας σε προγενέστερο χρόνο για τη τοποθέτηση ιατρού ο οποίος θα εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό  συναδέλφων εν ενεργεία και συνταξιούχων που διαμένουν ή υπηρετούν σε περιοχές απομακρυσμένες από το κέντρο της Αθήνας.

Ακολούθως, τέθηκε από τον Πρόεδρο ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗ Γεώργιο το θέμα του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη πνευμονολόγου στα Κεντρικά Ιατρεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σε μια συγκυρία μάλιστα τέτοια που η συγκεκριμένη ειδικότητα όχι μόνο είναι απαραίτητη αλλά επιβεβλημένη λόγω της αύξησης του μεταναστευτικού ειδικά από Χώρες που θερίζει κυριολεκτικά η φυματίωση.

Επίσης αναφέρθηκε το θέμα των μειωμένων οργανικών θέσεων που δεν επιτρέπει την πρόσληψη καινούργιων ιατρών όταν τα προβλήματα και οι ελλείψεις είναι τεράστιες.

Ακόμη συναντήσαμε την μοναδική Ιατρό Εργασίας της ΕΛ.ΑΣ. Α/Β (ΥΓ.) ΕΞΑΡΧΟΥ Αικατερίνη η οποία ασχολείται με θέματα υγιεινής και ασφάλειας του αστυνομικού προσωπικού και επιπλέον με θέματα πνευμονολογικού χαρακτήρα ελλείψει πνευμονολόγου, εξυπηρετώντας όλη την Ελλάδα και πάνω από 50.000 Αστυνομικούς. Η συγκεκριμένη ιατρός  έχει αναλάβει την ενημέρωση για τον ιό έμπολα 2.500 Αστυνομικών καθώς και την επιθεώρηση των υπηρεσιών δίνοντας οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής σε αυτές μετά από πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η Δ/νση Υγειονομικού.

Ο Στρατηγός αναφέρθηκε σε διεργασίες που γίνονται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, για την εξέταση του ζητήματος υπηρεσιακών φαρμακείων και τόνισε ότι για την έλλειψη πνευμονολόγου αλλά και την αύξηση οργανικών θέσεων, κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί η Ηγεσία θέτοντας το θέμα ιεραρχικώς, έτσι ώστε να βρεθεί άμεση λύση.

Σε ότι αφορά το αίτημα για την τοποθέτηση ιατρού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτ/κής Αττικής και τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, τόνισε ότι το θεωρεί απόλυτα δίκαιο αίτημα και θα διαχειριστεί τον τρόπο που μπορεί να υλοποιηθεί αυτό με το υπάρχον προσωπικό παρ’ όλες τις ελλείψεις και χωρίς να δημιουργηθούν επιπρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Εμείς τολμούμε να ομολογήσουμε ότι συναντήσαμε Αξιωματικούς, καταξιωμένους Ιατρούς που μας έδωσαν την αίσθηση και την πεποίθηση, ότι προσεγγίζουν τα θέματα με σοβαρότητα, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιλυθούν τα προβλήματα για το κοινό καλό.

Όπως φαίνεται οι προθέσεις είναι καλές. Αναμένουμε και τα αποτελέσματα.

 

  Για το Δ.Σ.

 -Ο-                                           -Ο-

  Πρόεδρος                             Γεν. Γραμματέας

  

      ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                 ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ Σπυρίδων 

6978079503                                           6977506464