Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση της Ένωσης Ν/Α με τον Διευθυντή του Αερολιμένα

Γλυφάδα, 29/01/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 20/01/2022 και ώρα 13:30, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡΕΝΤΑΣ, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ.

Αρχικά, ο Πρόεδρος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης τόνισαν την αναγκαιότητα για άμεση ενίσχυση του Αερολιμένα με αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να μην εκτεθεί η Χώρα μας διεθνώς από τυχόν καθυστερήσεις.

Επιπροσθέτως, η Αστυνομία του Αερολιμένα θα πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται το φαινόμενο της παράτυπης μετανάστευσης, καθώς η κινητικότητα στο μεγαλύτερο «σύνορο» της Χώρας μας, που είναι το Ελευθέριος Βενιζέλος, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αυξομείωση των μεταναστευτικών ροών από τα υδάτινα και χερσαία σύνορά μας. Αυτό συνεπάγεται ότι, όταν αποδυναμώνονται οι έλεγχοι στο Ελευθέριος Βενιζέλος εξαιτίας της έλλειψης αστυνομικής δύναμης, τα κυκλώματα διακινητών αυτομάτως ενημερώνουν τους εμπόρους ανθρωπίνων ψυχών και αυξάνουν την παράνομη δραστηριότητα τους, περνώντας στα σύνορα καραβάνια ανθρώπων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε πως είναι αναγκαία η επαναφορά του δρομολογίου του υπηρεσιακού λεωφορείου που μεταφέρει τους συναδέλφους που εργάζονται σε ωράριο γραφείου. Ο Ταξίαρχος αντιλήφθηκε το σοβαρό αυτό ζήτημα και αμέσως έδωσε εντολή για την επαναλειτουργία του.

Ακόμη, πέραν των ανωτέρω επισημάνθηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση λύσης, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, για το ζήτημα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 των ανεπιθύμητων (deportee) και των διερχομένων επιβατών (transit), που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη Χώρα μας. Οι ανωτέρω είναι επιτηρούμενοι και όχι κρατούμενοι οπότε θα πρέπει να προβλεφθεί και ένας ειδικά προσαρμοσμένος χώρος (σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Πολιτικής Προστασίας), όπου θα εξασφαλίζεται η ασφαλής επιτήρησή τους, χωρίς να απαιτείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών από τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα, αλλά και χωρίς να κινδυνεύουν να εκτεθούν οι συνάδελφοί μας, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Επίσης, αναφορικά με το ζήτημα του υπηρεσιακού Ιατρείου στον Αερολιμένα, τονίστηκε πως είναι επιβεβλημένη η επαναλειτουργία του καθώς εξυπηρετεί εκατοντάδες συναδέλφους που υπηρετούν στο Αεροδρόμιο, στις απομακρυσμένες Υπηρεσίες των Μεσογείων, καθώς και τους συνταξιούχους συναδέλφους που διαμένουν στις περιοχές αυτές.

Αξίζει να επισημανθεί πως το εν λόγω Ιατρείο, διαθέτει υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου και απινιδωτή ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν με επιτυχία και ενώ βρισκόταν σε λειτουργία το Ιατρείο, προλαβαίνοντας τα χειρότερα.

Για τους ανωτέρω λόγους, θα γίνει κάθε δυνατή ενέργεια εκ μέρους της Ένωσης, προκειμένου να επαναλειτουργήσει.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος ευχαρίστησαν τον Ταξίαρχο, για την άμεση ανταπόκρισή του, τόσο για τη συνάντηση, όσο και για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξή του στην επίλυση των προβλημάτων.

Η Ένωσή μας είναι πάντα παρούσα στην εξεύρεση λύσεων και στη διατήρηση όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ