Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που βραβεύτηκαν με "Αστυνομικό Σταυρό" εξαίρετων πράξεων

Γλυφάδα, 23/06/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH

2 ΕΙΚΟΝΑ

1 ΕΙΚΟΝΑ

3 ΕΙΚΟΝΑ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, συγχαίρει όλους τους συναδέλφους που βραβεύτηκαν την Τρίτη 22/06/2021 και ώρα 11:00΄ στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με τον «Αστυνομικό Σταυρό» εξαίρετων πράξεων.

Άξιο μνείας είναι πως βραβεύτηκαν αρκετοί συνάδελφοι οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς στις περιοχές της Ραφήνας, της Νέας Μάκρης, του Νέου Βουτζά και στο Μάτι στις 23/07/2018, παρέχοντας πολύτιμη συνδρομή στους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να διαφύγουν από κάθε κίνδυνο, απομακρύνοντάς τους παράλληλα από οικίες και οχήματα τα οποία είχαν τυλιχτεί στις φλόγες.

Μεταξύ των βραβευθέντων υπήρξε ο συνάδελφος και μέλος της Ένωσής μας Αρχιφύλακας ΚΑΤΣΩΝΗΣ Δημήτριος, υπηρετών στο Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, στον οποίον απονεμήθηκε, ομοίως, «Αστυνομικός Σταυρός» εξαίρετων πράξεων γεγονός για το οποίο τον συγχαίρουμε θερμά.

Ειδικότερα, την 17/01/2018, μεσημβρινές ώρες και ευρισκόμενος εκτός Υπηρεσίας, αναμένοντας να παραλάβει τα παιδιά του από το σχολείο, άκουσε από παρακείμενη πολυκατοικία μία γυναίκα να καλεί σε βοήθεια. Χωρίς δεύτερη σκέψη, κινήθηκε στο σημείο και αντιλήφθηκε πως από διαμέρισμα δευτέρου ορόφου έβγαιναν πυκνοί καπνοί, συνεπεία φωτιάς που είχε ξεσπάσει σε αυτό.

Με γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις, σκαρφάλωσε και εισήλθε από παρακείμενο διαμέρισμα. Στο σπίτι υπήρχε πυκνός καπνός και φωτιά. Άμεσα, αναζήτησε την γυναίκα που φώναζε και με κίνδυνο της ζωής του, την απεγκλώβισε με ασφάλεια.

Ο Δημήτρης, είναι ένας καθημερινός ήρωας της διπλανής πόρτας ο οποίος προσφέρει ανιδιοτελώς, με ήθος και αυταπάρνηση τα μέγιστα για την κοινωνία και τον συνάνθρωπο.

Τον ευχαριστούμε θερμά, όπως και όλους τους συναδέλφους, διότι αποδεικνύουν έμπρακτα πως το να είσαι αστυνομικός δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ