Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια οι εγκαταστάσεις στο κέντρο φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων του Ελληνικού

Γλυφάδα 25/08/2016     

 

                                                                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH

 

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια οι εγκαταστάσεις στο κέντρο φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων του Ελληνικού

 

   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, κατόπιν δημοσιεύματος του ιστοτόπου VIMAONLINE.GR, επανέρχεται τονίζοντας την κρισιμότητα της καταστάσεως καθώς οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων του Ελληνικού υπονομεύουν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

   Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο επίμαχο δημοσίευμα, το υπόγειο της αίθουσας αναχωρήσεων στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ήτοι μία έκταση 5.000 τετραγωνικών μέτρων κατά προσέγγιση, έχει καλυφθεί με βοθρολύματα και περιττώματα ανθρώπων αποτελώντας εστία μόλυνσης για τους εργαζομένους Αστυνομικούς, τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί και τους κατοίκους της περιοχής.

   Από την πρώτη στιγμή είχαν επισημανθεί από την Ένωση ο κίνδυνοι μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών και ζητήθηκε ο εμβολιασμός των συναδέλφων Αστυνομικών.

   Κρίνεται πλέον απαραίτητη η άμεση κινητοποίηση από τους αρμόδιους φορείς ώστε να απολυμανθεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση και να ληφθεί μέριμνα για την πρόληψη ασθενειών και επιδημιών. Πρόκειται για μείζονος σημασίας θέμα και απαιτείται προετοιμασία και οργάνωση για την επιτυχή αντιμετώπισή του.

  Το προεδρείο της ένωσης αναλαμβάνει να ενημερώσει την Εισαγγελεία και τους αρμόδιους φορείς  και να στραφεί εναντίον παντός υπευθύνου, προασπίζοντας την υγεία των εργαζομένων Αστυνομικών, Μεταναστών και κατοίκων της περιοχής. 

 

                                                      Για το Δ.Σ.

                 -O-                                                                               -O-

            Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

            

 

 

  ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

            6978079503                                                                          6977665820