Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ένωση Ν/Α στο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών

Γλυφάδα, 11/06/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΑΑΑ 11 06 2022

Την Τρίτη 07/06/2022, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Ηλίας ΒΡEΝΤΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ, καθώς και ο Αντιπρόσωπός μας στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Κωνσταντίνος ΓΙΑΒΡΗΣ, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, προκειμένου να συζητηθούν υπηρεσιακά θέματα τα οποία απασχολούν τους συναδέλφους που υπηρετούν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Αρχικά, θέσαμε στον Υποστράτηγο το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του Αερολιμένα, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ήδη διανύουμε τη θερινή περίοδο, όπου όλες οι προβλέψεις καταδεικνύουν πως πληθώρα τουριστών θα διέλθει από τη Χώρα μας μέσω του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επιπροσθέτως και σε άμεση συνάρτηση με την ήδη υπάρχουσα έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, επισημάνθηκε η δυσχερής κατάσταση που θα επέλθει στις Υπηρεσίες του Αερολιμένα μετά τις 26/08/2022, ημερομηνία κατά την οποία οι Δόκιμοι Αστυφύλακες, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή έχουν διατεθεί προκειμένου να ενισχύσουν τον Αερολιμένα, θα αναχωρήσουν για τις Σχολές τους.

Ακόμη, συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διακοπή διάθεσης του υπηρεσιακού λεωφορείου, το οποίο εξυπηρετεί τους συναδέλφους μας. Ο κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ μας διαβεβαίωσε πως το λεωφορείο θα λειτουργήσει κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα, εξυπηρετώντας όλες τις βάρδιες.

Δεν πρέπει να λησμονείται από κανέναν ο νευραλγικός ρόλος του Αερολιμένα, ειδικά αυτή τη χρονιά που η Χώρα μας βγαίνει «πληγωμένη» από τις δύο προηγούμενες, συνεπεία της πανδημίας του Covid-19.

Το Αεροδρόμιο, είναι η «βιτρίνα» της Χώρας μας και οφείλουμε με κάθε τρόπο να συμβάλλουμε όλοι για να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο, τόσο στην παροχή υπηρεσιών, όσο και στην ασφάλεια προς τους ταξιδιώτες.

Οτιδήποτε αρνητικό συμβεί θα λάβει διεθνείς διαστάσεις, με πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα για το κύρος της Χώρας μας.

Ο Διευθυντής του Αερολιμένα, ήταν θετικά διακείμενος στις επισημάνσεις μας, δείχνοντας εμφανή διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων.

Η Ένωσή βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους, στηρίζοντάς τους, ώστε να βελτιώνεται συνεχώς η υπηρεσιακή τους καθημερινότητα.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ