Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής καταδικάζει την επίθεση στο Α.Τ. ομονοίας συμπαραστέκεται στους συναδέλφους και προτείνει την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου

Η Ένωσή μας, καταδικάζει την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και συμπαραστέκεται στους τραυματίες συναδέλφους μας συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία.
Θα πρέπει επιτέλους η πολιτική και φυσική ηγεσία να προασπίσει τον Έλληνα Αστυνομικό του οποίου το επάγγελμα είναι αποδεδειγμένα «επικίνδυνο».
Επίσης, η νομοθετική εξουσία οφείλει να θεσπίσει γενικότερα αυστηρότερους νόμους οι οποίοι θα δρουν με παραδειγματικό και αποτρεπτικό τρόπο για τους επίδοξους δράστες τέτοιων ενεργειών που στρέφονται εναντίον Ελλήνων Αστυνομικών που είναι εντεταλμένοι να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη, τους θεσμούς και το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Η λύση βρίσκεται στην άμεση συμπλήρωση του συγκεκριμένου άρθρου (272 ΠΚ «Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες….»).
Διότι ο νόμος τιμωρεί μόνο τις «εκρηκτικές» βόμβες και όσο ο νομοθέτης δεν φροντίζει να συμπεριληφθούν στις βόμβες και οι εμπρηστικές, θα συνεχίζονται οι οδομαχίες με τις συνεχείς επιθέσεις .
Η μολότοφ δεν είναι παιδικό άθυρμα, ούτε φοιτητικό παιγνίδι εκτόνωσης και διαμαρτυρίας. Είναι σοβαρό αυτοσχέδιο ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΟ όπλο.
Σε πολλούς πολέμους σε αστικό περιβάλλον χρησιμοποιήθηκαν μολότοφ (Ισπανικός εμφύλιος, Στάλιγκραντ, Σοβιετο- Φινλανδικός κλπ.)
Αντιμετωπίζονται ως μέσο κοινωνικής εκτόνωσης και μόνο από θαύμα( και συσσωρευμένη επιχειρησιακή εμπειρία) δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα νεκρούς, έχουμε όμως εκατοντάδες τραυματίες.

                                                                                       Για το Δ.Σ.

-O-

Πρόεδρος

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος

6978079503

-O-

Γεν. Γραμματέας

ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

6977665820