Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Κωνσταντίνος Π. Καβάφης και Έλληνες ζωγράφοι στο ημερολόγιο του 2020 της Ένωσης Ν/Α.

Γλυφάδα, 02/01/2020

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, παρουσιάζει το ημερολόγιό της για το έτος 2020 με θέμα: “Ποίηση και ζωγραφική”.

Για άλλη μία χρονιά, η Ένωσή μας, με σεβασμό και υπευθυνότητα αναδεικνύει μία ακόμα πτυχή του Ελληνικού πολιτισμού.

Στο ημερολόγιο του 2020, θέλαμε να προβάλλουμε προσωπικότητες με διεθνή προβολή και αποδοχή.

Προσπαθήσαμε να σας ταξιδέψουμε νοερά μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου μας, όπως ακριβώς κάνει και η ποίηση, αλλά και να έχουμε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα το οποίο θα αγαλλιάζει την ψυχή σας, όπως συμβαίνει όταν αντικρίζουμε έναν πίνακα ζωγραφικής.

Τι καλύτερο λοιπόν από το αποτυπώσουμε στις σελίδες του ημερολογίου μας τους τιτάνες της ποίησης και της ζωγραφικής οι οποίοι αποτέλεσαν και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές ανάδειξης του Ελληνικού πολιτισμού στα πέρατα της γης.

Η Ένωσή μας επέλεξε να τιμήσει τους μεγάλους μας ποιητές Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη και Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, καθώς και πολλούς Έλληνες ζωγράφους όπως ο Θεόφιλος Χατζιμηχαήλ, ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Γιάννης Μόραλης, ο Νίκος Εγγονόπουλος, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Βασίλης Θεοχαράκης, ο Αλέκος Φασιανός, ο Σωτήρης Σόρογκας, ο Μιχάλης Μακρουλάκης, ο Αχιλλέας Δρούγκας, ο Χρήστος Μποκόρος και την Ντένη Θεοχαράκη.

Το ημερολόγιο υλοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας της Ένωσής μας με το ίδρυμα «Το Σπίτι Του Ηθοποιού», καθώς και το ίδρυμα «Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη».

Την αιγίδα ανέλαβαν ο «Όμιλος για την UNESCO Νοτίων Προαστίων», η εγκυκλοπαίδεια βιογραφιών διαπρεπών Ελλήνων «Who is Who» και ο εθελοντικός οργανισμός – μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Το χαμόγελο του παιδιού».

Στο ημερολόγιο έτους 2020, περιλαμβάνεται χαιρετισμούς του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κου Μιχάλη Καραμαλάκη, του Προέδρου του Ιδρύματος «Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη» Κου Βασίλη Θεοχαράκη, του Διευθυντή Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος «Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη» Κου Τάκη Μαυρωτά, του ιδιωτικού ερευνητή σύμβουλου πολιστικής κληρονομιάς της UNESCO Πειραιώς και Νήσων Κου Γιώργου Τσούκαλη, της Προέδρου του ιδρύματος «Το Σπίτι Του Ηθοποιού» Κας Άννας Φόνσου και φυσικά του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Κου Γιώργου Καλλιακμάνη.

Ευχόμαστε σε όλους και όλες σας Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το 2020!!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ