Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΝΩΣΗ Ν/Α: ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΑΞΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΥ

Γλυφάδα 20/03/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα 20/03/15 και ώρα 11:00 το Προεδρείο και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι επιστέφτηκαν τα Τμήματα Ασφαλείας και Τμήματα Τάξης  Αλίμου και Αργυρούπολης.

Διαπιστώσαμε ότι γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από τους Γραμματείς των ανωτέρω υπηρεσιών, προκειμένου να εκδίδεται η υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση.

Ειδικότερα στο Τμήμα Τάξης Αλίμου η υπηρεσία ανακοινώνεται ήδη σύμφωνα με το Π.Δ. 173/2013 και όλο το προσωπικό είναι ευχαριστημένο.

Στο δε Α.Τ. Αργυρούπολης πήραμε διαβεβαιώσεις από τη Γραμματειακή Υποστήριξη ότι θα γίνουν ενέργειες να ανακοινώνεται και εκεί η εβδομαδιαία υπηρεσία.

Στα δε τώρα Τμήματα Ασφαλείας, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, εξαιτίας, της έλλειψης προσωπικού, την αποδυνάμωση που έχουν υποστεί από τις αποσπάσεις και τις διαθέσεις σε φυλάξεις προσώπων αλλά και την έλλειψη σε οχήματα που αναγκάζει το προσωπικό να μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις για να εφοδιάζεται, όπου υπάρχουν, με οχήματα για την εκτέλεση υπηρεσίας.

Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα ανωτέρω τμήματα παρουσιάζουν και έλλειψη Αξιωματικών.

Απ’ ότι διαπιστώσαμε η Υ.Α.Ν/Α.Α. δεν βγάζει έγκαιρα πλάνο διάθεσης ατόμων για εκτέλεση υπηρεσίας για τα μπλόκα, τα μέτρα, τις μεταγωγές κτλ., έτσι ώστε να δημιουργούνται μεγάλες δυσχέρειες στην έκδοση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας από τα Τμήματα.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου υπάρχουν μόνο τρία (3) αλεξίσφαιρα,(το ένα (1) μόνο λειτουργικό και τα άλλα δυο (2) ληγμένα), και ενώ πολλές φορές χρειάζεται να εκτελέσουν υπηρεσία τη νύχτα συνάδελφοι περισσότεροι του ενός.

Επιπρόσθετα, η γραμματειακή υποστήριξη του Τ.Α. Αλίμου, βγάζει πλάνο για την εβδομαδιαία εκτέλεση της υπηρεσίας αλλά πολλές φορές αυτό καταστρατηγείται με τις παρεμβάσεις της Υ.Α.Ν/Α.Α..

Επίσης καταγγέλλουμε το γεγονός ότι στα Τμήματα Ασφαλείας οι συνάδελφοι δουλεύουν διπλό νυχτερινό χωρίς αδιάθετο αλλαγής στο πρώτο, γεγονός που θέτει κάποιους υπόλογους για αυτήν την κατάσταση.

Σύντομα θα επισκεφτούμε τον Διευθυντή της Υ.Α.Ν/Α.Α. για να βρεθούν λύσεις και να υπάρξει αποτέλεσμα.

Αναμένουμε, μετά την αποδέσμευση Αστυνομικών αλλά και οχημάτων από τις φυλάξεις προσώπων, να ενισχυθούν τα Τμήματα Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής.

Για το Δ.Σ.

-Ο-                                                -Ο-

Πρόεδρος                                  Γεν.Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος      ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ Σπυρίδων

6978079503                                          6977506464