Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγγραφο της Ένωσης Ν/Α σε Υπουργό & Αρχηγό για την χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους Αστυνομικούς γονείς προς αντιμετώπιση του Covid 19 (κορονοϊού).

Γλυφάδα, 11/03/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH

Η Ένωσή μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, στην φυσική και πολιτική της ηγεσία, λόγω της εξάπλωσης του Covid-19 (κορονοϊού) και στην χώρα μας!!!

Μετά από απόφαση των αρμοδίων φορέων, έκλεισαν τα σχολεία για δύο εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης του Covid-19 (κορονοϊού).

Είμαστε αποδέκτες της έντονης δυσφορίας των συναδέλφων μας για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει η φυσική και πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατόπιν λοιπόν της δυσαρέσκειάς τους και των επανειλημμένων ερωτημάτων εκ μέρους τους, ζητούμε να υπάρξει άμεσα μέριμνα για την διευκόλυνση των αστυνομικών υπαλλήλων.

Ειδικότερα μετά και την ανακοίνωση της Κυβέρνησης πως χορηγεί άδεια ειδικού σκοπού για τον Covid-19 (κορονοϊό) στους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, ζητούμε να υπάρξει άμεσα πρόβλεψη ώστε αν δοθεί η άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς με τέκνα έως 15 ετών και στους Αστυνομικούς υπαλλήλους.

Μετά λύπης μας, δυστυχώς δεν εφαρμόζεται για τον Έλληνα Αστυνομικό, καθώς με διαταγή που εξέδωσε ο Κος Επιτελάρχης, μιλάει μόνο για «διευκόλυνση» του Αστυνομικού προσωπικού,. μη εφαρμόζοντας την απόφαση της κυβέρνησης και παράλληλα αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως η φυσική και πολιτική ηγεσία αντιμετωπίζει τον Έλληνα Αστυνομικό ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας.

Οφείλετε να μεριμνήσετε για το πώς αυτό θα ισχύσει και για τους Έλληνες Αστυνομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ασφάλεια των πολιτών και την προάσπιση της εσωτερικής ειρήνης της πατρίδας μας.

Είναι βέβαιο, πως πρέπει να ληφθούν υπ’όψιν οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος του Έλληνα Αστυνομικού, ωστόσο όμως πρέπει να προβλεφθούν όλες οι περιπτώσεις που μπορεί να ανακύψουν ανά Υπηρεσία, έτσι ώστε, να μην διασαλευθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός των αστυνομικών αλλά και ο υπηρεσιακός σχεδιασμός.
Το ζήτημα αυτό απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά και άμεση προεργασία ώστε να δοθούν λύσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα και ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε μία παγκόσμια πανδημία, σύμφωνα και με την ανακήρυξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εκ μέρους της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας έχουμε μόνο συνεχιζόμενες οδηγίες για την πρόληψη από τον Covid-19 (κορονοϊό), χωρίς όμως να χορηγούνται τα απαραίτητα υλικά για την ατομική υγιεινή των συναδέλφων μας, αλλά και την μη καθαριότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρακαλούμε να επέμβει άμεσα ο Υπουργός και ο Αρχηγός ώστε να διατάξει την πιστή εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για την χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε γονείς με τέκνα έως 15 ετών και στους Αστυνομικούς υπαλλήλους, αλλά και την χορήγηση υλικών προστασίας και πρόληψης για το αστυνομικό προσωπικό (μάσκες, αντισηπτικά κτλ) διορθώνοντας τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση, ζητάμε τη συνταγματική κατοχυρωμένη ισότητα μεταξύ των πολιτών της χώρας μας.

Ο Έλληνας Αστυνομικός είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας και εντεταλμένος να προασπίζεται τα δικαιώματα και των πολιτών. Δεν είναι άνθρωπος ενός κατώτερου Θεού, ούτε αναλώσιμος!!!

Χωρίς υγιές και αξιόμαχο αστυνομικό προσωπικό, δεν μπορεί να υπάρξει εσωτερική ειρήνη στην χώρα…!!

 

                                                                                 Για το Δ.Σ.
                                             -Ο-                                                                                    -Ο-
                                       Πρόεδρος                                                                      Γεν. Γραμματέας

                            Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ                                                  Γεώργιος ΤΣΑΠΑΡΑΣ