Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής προς κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο σχετικά με τα αποδυναμωμένα Α.Τ. και Τ.Α. της Νοτιανατολικής Αττικής.

Γλυφάδα 13/09/2016

Κύριε Γενικέ,

Ενόψει της πολυσυζητημένης Αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών και τις συγχωνεύσεις των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας στην Νοτιανατολική Αττική που θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα γίνουν με γνώμονα την καλύτερη Αστυνόμευση αλλά και χωρίς απώλειες στην παρούσα και την οργανική Δύναμη της Διεύθυνσης συγκεντρωτικά θεωρούμε ότι θα πρέπει παράλληλα να ενισχυθούν συγκεκριμένα  Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας τα οποία θα παραμείνουν όπως έχει και δεν θα συνενωθούν με κάποια άλλα.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα Α.Τ.  Αλίμου , Ηλιούπολης , Μαρκοπούλου και Κορωπίου και τα αντίστοιχα Τμήματα Ασφαλείας των ιδίων  περιοχών.

Τα συγκεκριμένα Α.Τ. και Τ.Α. έχουν αποδυναμωθεί σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε και οι συνάδελφοι που Υπηρετούν σε αυτά να εργάζονται αδιάκοπα , κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς ημερήσιες αναπαύσεις αλλά και να διακυβεύεται η Ασφάλεια του πολίτη λόγω της έλλειψης επαρκούς  Αστυνόμευσης.

Φυσικά η αποδυνάμωση των συγκεκριμένων Υπηρεσιών είναι αποτέλεσμα μια παράλογης τακτικής ενίσχυσης της Υπηρεσίας των Επισήμων και της Κρατικής Ασφάλειας .

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της ενίσχυσης των προαναφερθέντων Υπηρεσιών που δεν θα συγχωνευθούν και ελπίζουμε στην ορθή και ταχεία απεμπλοκή μεγάλου αριθμού Αστυνομικών από τα Επίσημα και την Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να ενισχυθούν τα Α.Τ. και Τ.Α. που αιμορραγούν.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εξαντλήσατε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των Α.Τ. και Τ.Α., κάνοντας καθολικά αποδεκτά τα αιτήματα των συναδέλφων που εξέφρασαν την επιθυμία να υπηρετήσουν στην Νοτιανατολική Αττική.

Είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο οι συνάδελφοι να εκφράσουν την επιθυμία να Υπηρετήσουν σε Α.Τ. και Τ.Α. που κάποιοι φρόντισαν να τα αποδυναμώνουν ενισχύοντας παράλληλα τις « ευνοούμενες Υπηρεσίες».

-O-                                                                           -O-

Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                    ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος