Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγγραφο της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. προς Υπουργό και Αρχηγό για την επάνδρωση του Μεταγωγών.

Γλυφάδα, 13/08/2019
Αρ. Πρωτ: 66/19
ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κον Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Θέμα: «Άμεση ανάγκη για ενίσχυση της Διεύθυνσης Μεταγωγών».

Κύριε Υπουργέ.
Με την πρόσληψη Χιλίων Πεντακοσίων (1.500) Ειδικών Φρουρών, είναι σίγουρο ότι θα ενισχυθούν κάποιες Υπηρεσίες οι οποίες, όχι απλώς αιμορραγούσαν, αλλά έτειναν να εξαφανιστούν.
Φυσικά εμείς θεωρούμε, δεδομένου και ότι η χώρα μας από ότι φαίνεται ανταπεξέρχεται πλέον της οικονομικής δυσπραγίας και των συνθηκών που δημιούργησαν τις ιδιαίτερες ανάγκες για την άμεση πρόσληψη αστυνομικού προσωπικού, πως θα πρέπει ως μόνος τρόπος πρόσληψης στην ΕΛ.ΑΣ. να είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει αστυνομικό προσωπικό πολλών ταχυτήτων.
Μία από τις Υπηρεσίες που, όπως προαναφέραμε, τείνουν να εξαφανιστούν είναι το μεταγωγών και αυτό βέβαια είχε ως συνέπεια την αποψίλωση των Διευθύνσεων όλης της Αττικής και φυσικά όσων υπάγονται στα γεωγραφικά όρια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.
Αιτούμαστε την άμεση ενίσχυση με τουλάχιστον Διακόσιους (200) Ειδικούς Φρουρούς του μεταγωγών, έτσι ώστε να σταματήσει να ενισχύεται αυτή η Υπηρεσία από αστυνομικούς άλλων Διευθύνσεων, διότι αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε αυτές τις Διευθύνσεις που αδυνατούν να αστυνομεύσουν επαρκώς τις περιοχές ευθύνης τους.
Επιπρόσθετα οι αστυνομικοί που διατίθενται για τα μέτρα στο μεταγωγών, αφενός δεν είναι εξειδικευμένοι στις μεταγωγές κρατουμένων, όπως θα πρέπει να είναι δομημένη η Υπηρεσία Μεταγωγών, αφετέρου τις περισσότερες των περιπτώσεων δεν γνωρίζουν τον βαθμό επικινδυνότητας των ατόμων που μεταγάγουν, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Επίσης, πολλές εκ των περιπτώσεων, οι διατιθέμενοι αστυνομικοί στο μεταγωγών μετακινούνται από απομακρυσμένες Υπηρεσίες και είναι ήδη εξουθενωμένοι από τις Υπηρεσίες τους, λόγω της μη λήψεως ημερήσιων αναπαύσεων από αυτές και ως εκ τούτου, εκ των πραγμάτων, δεν έχουν την σωματική και ψυχική δύναμη να ανταπεξέλθουν επαρκώς στο σημαντικό έργο της μεταγωγής και φύλαξης κρατουμένων, πολλές φορές επικίνδυνων.
Επιπροσθέτως είναι επιβεβλημένο να επικεντρωθείτε στην επαναφορά των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν ανά την Ελλάδα, διότι όπως έχετε ήδη διαπιστώσει, η έλλειψη προσωπικού είναι η κυριότερη αιτία ανεπαρκούς πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος.
Παρακαλούμε όπως τα αιτήματά μας εξεταστούν και γίνουν πράξη.

                                                                           Για το Δ.Σ.

                                             -Ο-                                                                  -Ο-
                                       Πρόεδρος                                                  Γεν. Γραμματέας

                            ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                            ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος
                                    6978079503                                                    6948040159