Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

E.A.Y.N/A.A.: Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα με την φωτιά που ξέσπασε στο περιπολικό όχημα του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου.

Γλυφάδα, 08/06/2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH
Το Σάββατο 08/06/2019, για άλλη μία φορά, εκδηλώθηκε εν κινήσει πυρκαγιά σε περιπολικό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας ως συνέπεια την ολική καταστροφή αυτού.
Ειδικότερα στις 09:50 της 08/06/2019, στο αριστερό ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα, λίγο μετά διόδια του Κορωπίου, συνεπεία διαρροής καυσίμου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιπολικό όχημα του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου. Ο αστυνομικός (οδηγός), ο οποίος σημειωτέων ήταν και ο μοναδικός επιβάτης, αντιλήφθηκε έγκαιρα την φωτιά που είχε ξεσπάσει στην μηχανή του οχήματος, το ακινητοποίησε στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης και εξήλθε αυτού.
Ο αστυνομικός, χάρη του επαγγελματισμού και της ψυχραιμίας του, είναι καλά στην υγεία του, το περιπολικό όμως καταστράφηκε ολοσχερώς. Λόγω εκρήξεων που ακολούθησαν στο όχημα, η εταιρεία της Αττικής Οδού έκλεισε για λίγη ώρα τα διόδια Κορωπίου. Στο σημείο κατέφθασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, όπου και προέβησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.
Για άλλη μία φορά, γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών της εγκατάλειψης στην οποία έχουν καταδικάσει την Ελληνική Αστυνομία διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Το αφήγημα της ύπαρξης μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής Αστυνομίας, δεν πρέπει να αναλώνεται σε λόγια και διαφημιστικά σποτάκια. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις ώστε να υπάρξει ένας αξιόμαχος και αξιόπιστος στόλος οχημάτων και μηχανών, ικανά να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
Είναι αδιανόητο ο Έλληνας Αστυνομικός, από τα πενιχρά εισοδήματά του, να συμβάλλει για την αποκατάσταση βλαβών σε οχήματα και μηχανές. Αυτό είναι δουλειά της πολιτείας, αν και εφόσον φυσικά, επιθυμεί μια ικανή και αξιόμαχη αστυνομία.
Περιπολικά οχήματα απαρχαιωμένα και με ελλιπή συντήρηση, κυκλοφορούν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τις ζωές των αστυνομικών, όσο και των συμπολιτών μας.
Αυτήν την φορά δεν είχαμε θύματα, την επόμενη όμως τι θα γίνει…
Η Ένωσή μας, συγχαίρει τον συνάδελφο για τον επαγγελματισμό που επέδειξε και χάρη στην ψυχραιμία του και τα ακαριαία αντανακλαστικά του, είναι καλά στην υγεία του και παράλληλα δεν κινδύνεψαν άλλες ζωές.
                                                                                 Για το Δ.Σ.

                                                  -Ο-                                                                          -O-
                                            Πρόεδρος                                                          Γεν. Γραμματέας

                                 ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                     ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος
                                         6978079503                                                            6948040159