Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεύτερο έγγραφο της Ένωσης Ν/Α προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ. για σύγκλιση Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση μέσω Rapid Test

Γλυφάδα, 13/09/2021

Αρ. Πρωτ.: 181/21

 

ΠΡΟΣ:

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
(Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝ:
Όλες τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων

Θέμα: «Δεύτερο έγγραφο της Ένωσης Ν/Α προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ. για σύγκλιση Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου σχετικά με ενδεχόμενη υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, αναστολή εργασίας και την οικονομική επιβάρυνση μέσω των Rapid Test».

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν 170/21 από 02/09/2021 το οποίο σας είχαμε αποστείλει και ζητούσαμε την άμεση σύγκλιση Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αναστολής εργασίας και επιβάρυνσης από τη διενέργεια Rapid Test, εντούτοις παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, ουδέποτε αυτό πραγματοποιήθηκε, ούτε καν λάβαμε έστω μία απάντησή σας στο εν λόγω έγγραφό μας.

Βάσει της υπ’ αριθμόν Δ1α/ΓΠ.οικ.55570 από 12/09/2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα: «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας», ζητείται από τους συναδέλφους μας που δεν έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο κατά του COVID-19 να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ένα Rapid Test την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. Το αποτέλεσμα αυτής της ιατρικής εξέτασης γνωστοποιείται στην εκάστοτε Υπηρεσία.

Όμως, με αυτόν τον τρόπο ασκείται μία ακόμα έμμεση μείωση στον πολλάκις «ψαλιδισμένο» μισθό του Έλληνα Αστυνομικού.

Η Πολιτεία απαιτεί κάτι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η θλιβερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε εκ νέου την άμεση σύγκλιση Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου για να συζητηθούν όλα τα ανωτέρω ζητήματα και κυρίως η υποχρεωτική εβδομαδιαία διεξαγωγή Rapid Test με έξοδα των ίδιων των συναδέλφων μας.

Παρακαλείται η Π.Ο.ΑΣ.Υ., το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό Όργανο, ως το ανώτερο όργανο εκπροσώπησης των Αστυνομικών, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, έστω αυτήν την ύστατη στιγμή.

Σύγκλιση Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου χωρίς φόβο, περιστροφές και οποιουδήποτε τύπου αγκυλώσεις.

Σύγκλιση Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου χθες…

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ