Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τη μετονομασία των Τμημάτων Τροχαίας ξεκινάει η αναδιάρθρωση στη νοτιοανατολική

Από τη μετονομασία των Τμημάτων Τροχαίας ξεκινάει η αναδιάρθρωση στη νοτιοανατολική

Τη Δευτέρα, 19/06/2017 και ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Νίκου ΚΟΡΟΜΗΛΑ, στο Ά Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής. Το συγκεκριμένο Τμήμα Τροχαίας αποτελεί συνέχεια του ιστορικού Τμήματος Τροχαίας Γλυφάδας, το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως Τμήμα Τροχαίας Ελληνικού.
Με τη μετονομασία του τίτλου της Υπηρεσίας δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά το αντικείμενο ή τις γεωγραφικές αρμοδιότητες που θα απασχολούνται οι αστυνομικοί.
Κατά την επίσκεψη, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν το Ά Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής με το Διοικητή, Α/Υ’ κ. Σωτήριο ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗ και με το προσωπικό της Υπηρεσίας. Θεωρείται επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της συγκεκριμένης κομβικής Υπηρεσίας με έμψυχο δυναμικό, προκειμένου να καταστεί δυνατό να ανταπεξέλθει άρτια στις αυξημένες κυκλοφοριακές απαιτήσεις που λαμβάνουν χώρα στα νότια προάστια, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο που διανύουμε.
Παράλληλα, το έτερο Τμήμα Τροχαίας που εδρεύει στα γεωγραφικά όρια της Ένωσής μας, το μέχρι πρότινος Τμήμα Τροχαίας Κερατέας, μετονομάσθηκε σε: Β’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής. Και σ’ αυτήν την περίπτωση, οι αρμοδιότητες και ο τομέας ευθύνης της Υπηρεσίας παραμένουν ως είχαν.
Ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, Υ/Β’ κ. Νικόλαος ΠΕΡΔΙΚΑΣ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά άμεσα ενίσχυση της Υπηρεσίας του ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς η αυξημένη κίνηση που θα παρουσιαστεί στα Μεσόγεια σε συνδυασμό με τη λήψη των προγραμματισμένων αδειών από τους συναδέλφους, θα προκαλέσουν δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.
Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, παρατηρούμε ότι αρχίζει και λαμβάνει χώρα το σχέδιο της αναδιάρθρωσης στη νοτιοανατολική Αττική. Μπορεί η αναδιάρθρωση στα ανωτέρω Τμήματα Τροχαίας να επέφερε μόνο τη μετονομασία του τίτλου των Υπηρεσιών, όμως αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις συγχωνεύσεις – συνενώσεις των Τμημάτων Τάξης και Τμημάτων Ασφαλείας, όπου έχουμε εναποθέσει τις τελευταίες μας ελπίδες ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και όχι να υπολειτουργούν από την υποστελέχωση, όπως γίνεται σήμερα.
Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους που υπηρετούν στα γεωγραφικά όρια της νοτιοανατολικής Αττικής και θα προωθούμε κάθε αίτημα που θα συμβάλλει στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας.

 

 

   Για το Δ.Σ.

-O-                                                                               -O-

Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος