Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Προεδρείο της Ένωσης Ν/Α στο Α.Τ. Κερατέας

Γλυφάδα, 03/11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH

ΑΤ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 03 11 2021

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής επισκέφθηκε το Τμήμα Τάξης Κερατέας, όπου συναντήθηκε με συναδέλφους που υπηρετούν στην εν λόγω Υπηρεσία.

Διαπιστώσαμε πως η Παρούσα Δύναμη, υπολείπεται κατά πολύ της Οργανικής που είναι Τριάντα Τρία (33) άτομα (κάτω από το μισό αυτής).

Άξιο μνείας είναι το γεγονός πως σε αυτό το μικρό αριθμό της Παρούσας Δύναμης συνυπολογίζονται ο Διοικητής, η Γραμματεία, καθώς επίσης άτομα που τελούν σε καθεστώς Υπηρεσίας Γραφείου και άνευ όπλου.

Το Τμήμα, με όσο προσωπικό διαθέτει, καλείται να καλύψει τις ανελαστικές του υποχρεώσεις, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει απαλλαγή από πάρεργα, κάτι το οποίο δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, κάνοντας παράλληλα δύσκολη την υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων μας. Η προσωρινή ενίσχυση με μικρό αριθμό Δοκίμων Αστυφυλάκων, δεν είναι ικανή να καλύψει τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό που υφίστανται, έτσι ώστε να είναι δυνατή η κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών όπως είναι π.χ.: φύλαξη κρατουμένων, στόχοι, μέτρα, αλλά και τη φύλαξη του ίδιου του Αστυνομικού Τμήματος, στο κτίριο του οποίου συστεγάζεται το Τμήμα Ασφαλείας.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως σχεδόν καθημερινά η συγκεκριμένη Υπηρεσία διαθέτει δύναμη για τη φύλαξη τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς αυτός μάλιστα να βρίσκεται στην εδαφική της αρμοδιότητα.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να καθίσταται αδύνατη η χορήγηση των προβλεπόμενων ημερήσιων αναπαύσεων των συναδέλφων μας, με φυσικό επακόλουθο την εξουθένωση του προσωπικού.

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τα προβλήματα και προσπαθώντας για την εξεύρεση των πλέον ενδεδειγμένων λύσεων σε κάθε περίπτωση.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ